banner2

Harran kalesine turist otobüsü yasağı turizmi yaralar

Turizm Meslek Komitesi Başkanı ve Rehber Mehmet Kamil Türkmen, “Otobüsle taşınmadan turistlerin kale içindeki bölgeye yürütülmesi doğru değildir. Kaynak: Harran kalesine turist otobüsü yasağı turizmi yaralar

Harran kalesine turist otobüsü yasağı turizmi yaralar
banner24

ŞUTSO Turizm Meslek Komitesi Başkanı ve Rehber Mehmet Kamil Türkmen, Harran’da otobüslerin kale içine girmesine izin verilmemesinin zaten zor durumda olan turizm için yanlış bir karar olduğunu belirterek “Otobüsle taşınmadan turistlerin o bölgeye yürütülmesi doğru değildir. Bu, turizmi yaralar ve baltalar. Yapılan işlem doğrudur, ama turizm adına eksiktir” dedi.

Şanlıurfa’nın en önemli turizm noktalarından olan Harran için alınan karar ile otobüsler ve minibüsler ‘kale içi’ denilen bölgeye alınmıyor. Karar sonrasında bazı tepkiler yükselirken, ŞUTSO Turizm Meslek Komitesi Başkanı ve Rehber Mehmet Kamil Türkmen, taleplerini dile getirdi.

mehmet-kamil-turkmen.jpg



TÜRKMEN: HARRAN İVME KAZANDI

Yapılan restorasyon çalışmalarından sonra Harran’ın ivme kazandığına dikkat çeken Türkmen, “Harran biraz ivme kazandı. Özellikle devletimize teşekkür ediyorum, Harran’daki restorasyonlar için. Mehmet Önal hocamızın çok güzel çalışmaları, Harran’daki caminin, hamamın restorasyonu iç kaleyi gün yüzüne çıkardı. Çalışmalar umut verici ve olumlu. Ama olumsuz olan çarpık yapılaşma, betonlaşma, bunları gündeme getirdik” diye konuştu.

SERVİS ARACI TALEBİ

Otobüsler konusunda alınan kararı desteklediklerini ancak engelli, yaşlı ve farklı sorunları olan turistler için çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Türkmen, servis araçlarının bölgede çalışmasının talep etti.

mehmet-kamil-turkmen-001.jpg



‘İŞLEM DOĞRU AMA EKSİK’

Türkmen, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Pandemi sürecinde tek-tük tur otobüsleri, minibüsleri geldiğinde, özellikle iç kalenin olduğu bölgede yukarıya, höyüğe çıkartılmadığı noktasında bir karar alınmış belediye tarafından. Belediyenin bu kararını destekliyoruz ama çözüm önerisini getiriyoruz. Hasta olan var, yaşlı olan var, yürüyemeyen var.

Eğer bir höyüğe, camiye çıkaracaksak mutlaka o bölgeye bir shuttle (servis aracı) getirilmesini istiyoruz. Eğer shuttle getirilirse, insanlar oraya bir lira öder, yukarıya kadar gider hem de bunun masrafı çıkar. Dolayısıyla shuttle getirilmeden insanların o bölgeye yürütülmesi doğru değildir, bu, turizmi yaralar ve baltalar. Yapılan işlem doğru ama eksik. Eksikliği tamamlayın, ondan sonra doğrusuna hep birlikte destek verelim.”

Kaynak: Harran kalesine turist otobüsü yasağı turizmi yaralar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER