banner2

Kahramanmaraş DOCOTTON markası dünya devi oldu

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Ahmet Fikret Kileci, 2020 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni kapsamında ilk 100’e giren firmaların ödüllerini koronavirüs (Covid-19) nedeniyle bizzat teslim ediyor

Kahramanmaraş DOCOTTON markası dünya devi oldu
banner24

İlk 100’e 6 firma giren Kahramanmaraş’ta bu firmaların başını ise, DOCOTTON Group İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş. çekiyor. 

GAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni, koronavirüs sebebiyle sanal ortamda gerçekleştirildi. GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, ödül alan firmaları makamlarında ziyaret ederek plaketlerini takdim ediyor. 

1.jpg

Şanlıurfa’da 1999-2000 yılında çırçır fabrikası ile başlayan hikayesi ile 2018 yılında Organik Pamuk’ta Dünya’da söz sahibi olan DOCOTTON Group Başkanı Dr. Mehmet Doğan, Tacikistan’da bir iplik fabrikası ve beş çırçır fabrikası ile hizmet verdiklerini bunun yanında Kırgızistan, Azerbaycan, Sudan ve Kazakistan’da da çırçır fabrikaları ile hizmet verdiklerini söyledi.   

Adana yolu üzerinde yer alan DOCOTTON Group Başkanı Dr. Mehmet Doğan’ı ödülü teslim eden GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, burada konuşmasında; “Salgın nedeniyle birçok etkinlik değişti. Bizlerde salgın nedeniyle asli görevlerimizi yerine getirmekten vazgeçmedik. Önceleri törenler yaparak etkinliklerimizi gerçekleştiriyorduk. Artık bu mümkün olmayınca bizde ödül alan arkadaşlarımızı yerlerinde ziyaret ederek, ödüllerini takdim edip, dertleşme imkanı buluyoruz. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliğinde en fazla ihracat yapan ilk 100 firmayı tek tek gidip ödüllerini veriyoruz. Ben tüm ihracatçılarımızı her şeye rağmen teslim olmadıkları için, her şeye rağmen işlerini doğru yaptıkları için tebrik ediyor, kutluyorum.

2.jpg

Çünkü dünyada bu süreçte birçok ülke teslim oldu ama biz teslim olmadık. Özellikle bizim bölgemizin insanı asla teslim olmadı. Belli sektörler çek ciddi zarar gördü, bazı sektörlerde patlama yaptı. Bunun da tek sebebi ülke olarak bölge olarak beşeri sermayemiz ve çalışmaya olan inancımızdan kaynaklanıyor. Bence Türkiye bu süreçten ekonomik olarak en az zararla atlatıldı. Buda herkes çok iyi demek değil, mutlaka sorun yaşayanlarımız var. özellikle hizmet sektöründe. Onları da burada unutmamız ve desteklememiz lazım” dedi. 

3.jpg

Yapılan ziyaretten ve takdim edilen ödülden duyduğu memnuniyeti dile getiren DOCOTTON Group Başkanı Dr. Mehmet Doğan ise, “Tüm tedbirlerimizi alarak Dünya’nın birçok bölgesine ihracatımız var. geçen yıl ve bu yıl ödül aldık. Daha iyi sıralara çıktık şuanda. Biz dünyanın en büyük organik pamuk üreticisiyiz. Bu dönemde biz ne bir işçi çıkardık, nede istihdamda azalma oldu tam tesrine artırdık. Bizim dünyanın birçok yerinde fabrikalarımız var. O fabrikalardan gelen ürünleri biz iç piyasa ve dünyaya satıyoruz.  Bu dönem herkes için zor oldu ama bu şartlara rağmen ihracatımız azalmadı. Herhangi bir destekten faydalanmadan yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz” diye konuştu.  

5.jpg

Kahramanmaraş’ta ödül alan diğer firmalar ise şöyle sıralandı; Maviş İplik, Saf Mensucat, Erdem Tekstil ve T And P.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER