banner2

SANKO şehrin abisi olurken, birileri kaçak yapı mı yapıyor

Gaziantep şehir ekonomisinin önemli bir çarpanı olan SANKO Holding, gereken bonkörlüğü şehri için fazlasıyla yaparken, Kahramanmaraş’ın en büyük kuruluşunun sahibi ise kaçak yapıları ile gündeme gelmeye devam ediyor. SANKO Holding’in yaptıklarını Bursa’da bir gazeteci ele alırken kullandığı kelimeler, SANKO’nun şehri için neler yaptığını gözler önüne serdi.

SANKO şehrin abisi olurken, birileri kaçak yapı mı yapıyor
banner24

Kahramanmaraş'ın güçlü yerel sitesi Kanal Maraş'ın haberine göre, Kurulduğu günden bu yana şehri için çalışan ve bu uğurda milyonlarca dolar para harcayarak ağır sanayi ve 8 tane OSB kurulmasını sağlayan Konukoğlu’nun 99 krizinde banka müdürlerini toplayarak tek bir Gaziantepli fabrikacıyı haciz etmeyeceksiniz, parasını ödeyemeyen varsa benden alın dediği ortaya çıktı. Bu anıyı SANKO Holding Basın Danışmanı Cengiz Halil Çiçek, sosyal medya hesabından paylaşarak bir sırrın bilinmesini sağladı. Öte yandan 10 bin çalışan ile büyük bir gücü elinde bulunduran Kahramanmaraşlı o firmanın sahibi ise kaçak yapı yaparak şehrin dinamiklerini teker teker yıkmaya çalışıyor. Değil bir sanayiciye yardım etmek, iddialara göre kendine bağlı kuruluşların yemek listesindeki malzemeleri bizzat pazarlık usulü ile kendinin aldığı öne sürülüyor. 

NİYE BİR GAZİANTEP OLAMIYORUZ

“Biz Gaziantep için 5 dakikada toplanırız” diyen iş adamı, siyasetçi, bürokrat bulunurken Kahramanmaraş’ta ise durum tam tersi. Gaziantep Sanayi Odası toplantılarına şehrin büyük firmaları katılarak bir çatı altından yönetilip şehrine kazanım sağlarken, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında ise toplantı katılım zaptına imza attırmaya iş adamı bulunmuyor. Hal böyle olunca da birbirinden kopuk kendi için çalışan fabrika zincirleri şehirde cirit atıyor. Şu ana kadar bulunması gereken yerden 4 misli ötede olması gereken Kahramanmaraş sanayisinin abi eksikliği ise günden güne kendini hissettiriyor. Kahramanmaraş’ın abisi olmak istemeyen ve para harcamamak için elinden geleni yapan 10 bin çalışanlı firmanın sahibi ise her fırsatta işçisinin kendini açtığı davayı kazanamamaktan dem vuruyor.

SİZ LOBİ OLUN BİZ SİZİ DESTEKLEYELİM

Biz Kanal Maraş ailesi olarak Kahramanmaraş’ın lobi faaliyeti girmesi için elimizden gelen tüm gücü sağlayacağımızı taahhüt ederken, birileri hala mahkeme, mahkeme bizi susturmak için uğraşıyor. Biz bu eleştirileri yaparken şehrin potansiyelinin burası olmadığını, savunma sanayi, uzay teknolojisi, uçan otomobil parça tedarikçisini olduğunu gördüğümüz için eleştiriler yöneltiyoruz. Şu anda 130 bin çalışanı olan Kahramanmaraş’ın bu potansiyelini çıkarmak için yapıcı eleştirilerimizin hepsine devam edeceğimizi ne zaman ki bir araya gelinip şehir ekonomisi için bir lobi oluştuğunu gördüğümüz zaman ise bu lobiye destek vereceğimizi taahhüt ederiz.

BURSALI O GAZETECİNİN SANKO PAYLAŞIMI İSE ŞÖYLE

Bursa Ekometre Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kenan Sertalp paylaşımında şunlara yer verdi: “Türkiye'nin en büyük sanayici Ailesi'nin ağabeyi, tekstil sektörünün, 15 bin çalışanının ve en önemlisi Gaziantep'in ağabeyi Abdülkadir Konukoğlu'nu Bursa'da konuk ettik. Daha önce de yazdım Abdülkadir bey ile sohbet ederseniz cebinize mutlaka bir şeyler koyarsınız.. Hayır, para değil ömür boyu size maddi manevi kazandıracak çok kıymetli tecrübelerdir onlar. O arada mutlaka Antep baklavası ikram edilmiştir zaten.. Dayanamadım yazayım; 99 krizinde Antepli sanayicileri toplayıp ‘bankaya borcunu ödeyemeyen bana gelsin’ deyip ardından tüm banka genel müdürlerini toplayıp ‘hiçbir Antepli sanayiciye takip haciz yapmayın, kefilim’ diyebilen bir ağabeyi var mı Bursa'nın? Fazlasını yazacağım”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali polat
Ali polat - 4 yıl Önce

HER ZAMAN KAHRAMANLARMIZ OLMUŞTUR KONUKOĞLU DA GAZİANTEP İN KAHRAMANİ ALLAH YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH

SIRADAKİ HABER