banner2

Sasa'dan Adana'ya Kreş Ve Gündüz Bakımevi

SASA Erdemoğlu Holding tarafından Adana'da yapılacak anaokulu ve gündüz bakımevinin esası merasimle atıldı.

Sasa'dan Adana'ya Kreş Ve Gündüz Bakımevi
banner24

Seyhan Belediyesi ile SASA Erdemoğlu Holding tarafından Yeşiloba Semti'nde yapılması için daha evvel protokolü imza atılan anaokulu ve gündüz bakımevinin esas atma merasimi gerçekleştirildi.

Törende konuşan SASA Polyester Sanayi AŞ İdare Heyeti Azası Mehmet Şeker, Erdemoğlu grubu olarak 2015 senesinde Sabancı ailesinden firmayı satın aldıklarını belirterek bin bireyin çalıştığı dükkanında bugünkü personel rakamının 3 bin 500'e eriştiğini ifade etti.

Firmayı satın aldıkları yarıyılda 1 milyar dolarlık yatırım tasarladıklarını kaydolan Şeker, "Şu ana kadar bunu reelleştirdik. Dünyanın en büyük tek kerede elyaf üreten kuruluşunu burada yaşama geçirmiş olduk." dedi.

  • "Paylaşmak da gerekiyor"

Şeker, takribî 935 milyon dolarlık yatırım daha yaparak kullandıkları çiğ madde olan saflaştırılmış tereftalik asidi PTA de üreteceklerini dile getirerek şunları söyledi:

"Bu yatırımımızı da 2021 senesinin mart ayında başlatıp 2022'de tamamlamayı tasarlıyoruz. Türkiye'nin cari sarihine takribî 450-500 milyon dolar gibi bir katkıda bulunacak bir kuruluş yapacağız. 500-600 arasında şahsa da istihdam sağlayacağız. Yalnızca üreterek ve yalnızca kazanarak olmuyor. Paylaşmak da gerekiyor. Onursal başkanımız Mehmet Erdemoğlu ismine 2006'da kurulan vakıfla onun isteklerini yerine getirmeye çalıştık. Vakfımız bugüne kadar 11 mektep yaptırdı. Türkiye'deki 2 bin talebeden biri bizim mekteplerimizde eğitim görüyor. Bu mekteplerin tamamını Ulusal Eğitim Bakanlığına devrettik. Adıyaman'ın Besni ilçesinde Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesini kazandırdık. Bunun dışında 10'a yakın taziye konutu, 3 de cami projemizi reelleştirdik. Şimdi de Gaziantep'te cemevi yaptırıyoruz. İnşaatına başladık, allahın izniyle bir senede tamamlayacağız."

Bunların dışında sıhhat kuruluşları ve özellikle kız çocuklarının barınabilmesi için yurtlar yaptırdıklarını ifade eden Şeker, öncelikle kendi çalışanlarının çocukları olmak üzere her sene 1000 talebeye burs verdiklerini kaydetti.

Şeker, konuşmasını "Sosyal olarak ülkenin yapısına katkıda bulunmaya çalışıyoruz." laflarıyla bitirildi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 sınıflık kuruluşta 120 bireyin eğitim göreceğini ve süreç içinde bu rakamı artırmayı tasarladıklarını belirtti.

Eğitime verilen takviyeyle geleceğe ışık yakalanmasının sağlanacağını dile getiren Akay, "Hem imale hem de eğitime katkı veren Erdemoğlu Holdinge teşekkür ediyorum" biçiminde konuştu.

Konuşmaların ardından, Şeker, Akay, Adana Megakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut kuruluşun esasına ilk harcı dökmek için butona beraber bastı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER