banner2

ATM’lerde kripto para devri başlıyor

Kripto para kullanıcıları artık Bitcoin’lerini İngiltere’deki 16 bin ATM şubesinden çekebilecek.

ATM’lerde kripto para devri başlıyor
banner24

Doğu Londra merkezli kripto para şirketi Bitcoin Point ve bağımsız bankomat operatörü Cashzone arasındaki yapılan ortaklıkla birlikte 16 bin ATM’den Bitcoin’i nakde çevirme işlemi yapılabilecek.

Bitcoin'e olan ilginin artmasına rağmen, güvenli bir şekilde satın alınması, satılması ve kullanılması için kullanıcı dostu süreçlerin eksikliği uzun zamandır kripto para biriminin yaygın bir şekilde benimsenmesine engel teşkil ediyordu. Bitcoin Point, döviz bürolarından gazete bayilerine kadar geniş bir ağ ile Bitcoin alıp satmayı mümkün kılan bir mobil uygulama oluşturarak söz konusu engelleri yıkmayı hedefliyor. Uygulama aynı zamanda internet üzerinen açık bankacılık çözümleriyle anında banka havalesi yapılmasını da mümkün kılıyor.

Credit Suisse Eski Başkan Yardımcısı ve Bitcoin Point’in CEO’su Benoit Marzouk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlk kez bu hizmete başladığımız 2018’in başlarında insanların sadece 5 sterlinlik bitcoin alması için bile yeterinde kolaylık sağlanmasına önem verilmiyordu. Kripto döviz piyasasına kaydolmak teknoloji meraklısı olmayan insanlar için karmaşık bir süreç olabileceğinden, Bitcoin ATM'lerinin sınırlı sayıda bulunması Bitcoin'in erişilebilirliğini sorunlu hale getirdi” ifadelerine yer verdi.

Şimdiye kadar internet üzerinden ve mağazalarından 20 bin işlem gerçekleştiren şirket, Cashzone ile işbirliğinin sonunda Bitcoin'in devlet para birimleriyle eşit bir oyun alanında rekabet etmesini sağlayacağına ve kitlesel anlamda sahiplenilme potansiyeli sağlayacağına inanıyor.

Bitcoin sahiplerinin nakit çekmek için mobil uygulamayı indirmesi, çekilmek istenen tutarı girmesi, QR kodunu taratıp ATM'ye girilecek pin kodu içeren bir SMS mesajı alması yeterli olacak ve işlemlerini saniyeler içerisinde bitirebilecekler. İşlem için herhangi bir kart veya banka üyeliği de gerekmiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER