banner2

Trump hastalandıktan sonra açık farklı anket sonucu geldi

ABD başkanlık seçimlerine bir ay kala, Başkan Donald Trump'ın Kovid-19'a yakalanmasının ardından yapılan ilk ankette, Demokrat aday Joe Biden aradaki farkı 10 puana çıkardı

Trump hastalandıktan sonra açık farklı anket sonucu geldi
banner24

Korona virüse yakalan Trump'ın sağlık durumuna ilişkin çelişkili açıklamalar gelirken, Joe Biden Beyaz Saray'a giden yolda büyük avantaj elde etti.



Reuters/IPSOS, 2-3 Ekim arasında yaptığı ankete katılanların yüzde 51'i Biden'e, yüzde 41'i de Trump'a oy vereceklerini açıkladı. Yüzde 4 başka adaylara oy vereceğini söylerken, kararsızların oranı da yüzde 4 olarak ölçüldü.

Ancak genelde ABD başkanını belirleyen çekişmeli seçim bölgelerinde (Swing states), Trump'ın Biden'ın çok gerisinde olmadığı not edildi. Amerikan seçim sisteminde sonuçları eyaletler belirliyor.

Diğer yandan ankete göre, Amerikalıların yüzde 65'i (Demokratların yüzde 90'ı ve her 20 Cumhuriyetçiden 5'i), "salgını daha fazla dikkate almış olsaydı Trump'ın hastalığa yakalanmamış olacağını" düşünüyor.

Seçmenlere göre ilk tartışma programının galibi Biden

NBC/Wall Street Journal'ın, Trump'ın hastalandığı haberinden önce yaptığı ankete göre ise, Biden aradaki puan farkını 14'e çıkardı.

 

İlk münazara programından sonra yapılan ankette, Amerikalıların yüzde 53'ü Biden'e, yüzde 39'u da Trump'a oy vereceklerini açıkladı.

Söz konusu ankete katılanların yüzde 49'u Biden'in ilk tartışma programında rakibinden "daha iyi" olduğunu söyledi. Yüzde 24'u da Trump'ın "daha etkili" olduğunu savundu.

Fakat bu ankete katılanların yüzde 73'ü, iki aday arasındaki tartışma programının oylarını etkilemeyeceğini savundu. Yüzde 19'u ise bu programdan sonra Biden'e oy vermeyi düşündüklerini ileri sürdü.

Salgına karşı tavrı nedeniyle eleştirilen Trump'ın Kovid-19'a yakalanması sonrası Demokratlar kampanya stratejilerinde değişikliğe gitti. Demokratların Başkan Adayı Biden'ın kampanya ekibi, Kovid-19'a yakalanan rakipleri Trump hakkında yayınladıkları olumsuz reklamları geçici olarak askıya aldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2020, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER