banner2

Alpaslan: "Gaziantep Türkiye'de marka bir şehir"

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Nadir Alpaslan, Gaziantep'te bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Antep fıstığı hasadı ve şire yapımıyla başlayan “Uluslararası GastroAntep Festivali”ne katıldı.

Alpaslan: "Gaziantep Türkiye'de marka bir şehir"
banner24

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğinde düzenlenen festivalde konuşan Alpaslan, Gaziantep’in Türkiye’de bir marka şehir olduğunu hatırlattı.

Alpaslan, turizm alanında yeni yükselen trendler arasında yer alan gastronominin ön plana çıktığını ifade ederek, Gaziantep’in turizmde başarı çıtasını yükselttiğini belirtti.

https://ilkha.com/guncel/kultur-ve-turizm-bakan-yardimcisi-alpaslan-gaziantep-turkiye-de-marka-bir-sehir-137099

“Gastronomi bir ekonomik kalkınmadır”

Gaziantep Valisi Davut Gül de kentin markalaşan ürünlerine dikkat çekerek, “Pandeminin yüksek olduğu dönemde güvenli gıda ve tedarik zincirinin kesilmemesi, üretimin devam etmesinin önemini gördük. Bundan dolayı hayatın devam ettiğini görüyor, biliyoruz. Burada gastronomi derken bir ekonomik kalkınmadan bahsediyoruz. Gaziantep’te potansiyel var, gıda ürünleri yetişiyor. Her sene yapılan etkinliklerde çok şey öğreniyor, öğretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Pandemi sonrasına en hazır şehir Gaziantep”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, dünyanın özel bir dönemden geçtiğinin altını çizerek, “Küresel bir sorunla karşı karşıyayız, ulusal bir mücadele var. Yerelde de yeni normali, yeni sosyal hayatı yürütür ve denetlerken, işimizi, aşımızı, ekonomimizi, ağzımızın tadını koruyarak bu süreci yönetmek istiyoruz. Bize inanan, bizimle kader birliği yapan, iyi günde kötü günde beraber olan Gaziantep’in gerçek dostları olarak her şartta burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. El ele veremiyoruz ama el birliği yapıyoruz. Her şehrin bir hikayesi, kimliği, kültürü var. Mekke inancın, Medine teslimiyetin ve huzurun, İstanbul muhteşemliğin, ihtişamlığın, mimarinin, zevkindir, şehirlerin anasıdır. Bu şehrin ise çok özel ve güçlü tarafları var. Gazi şehir, Cumhurbaşkanımızın himayesinde şartlar, zaman değişse de vazifemiz hep aynı diyoruz. 500 bin mültecisi ile ensar şehir. En zor şartta pandemi dinlemeden virüse karşı çalışıp İstanbul ihracatta yüzde 10 küçülürken Gaziantep yüzde 10 büyüyen bir şehir. En zor şartlarda bahaneler üretebilir, ‘GastroAntep’in zamanı değil’ diyebilirdik. Ama her krizin bir fırsatları var. Bu fırsatları değerlendirirsek büyüme imkânı verir.” şeklinde konuştu.

Antep fıstığının, alzheimeri önlediğini, vücudun bütün bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini ve beyni güçlendirdiğini belirten Şahin, “lezzetin başkenti” olan kentin artık “sağlıklı lezzetin başkenti” yolunda ilerlediğini ifade etti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da şehrin tarımsal, gıda, sanayi üretimi, gastoronomi işletmeleri ve turizm altyapısı, markalaşma ve altyapı çalışmaları en önemli gastronomi destinasyonlarından biri haline geldiğini ifade ederek, bunu dünya platformuna taşıyarak hak ettiği yeri alacağını dile getirdi. 

https://ilkha.com/guncel/kultur-ve-turizm-bakan-yardimcisi-alpaslan-gaziantep-turkiye-de-marka-bir-sehir-137099

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER