banner2

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Ünverdi, TEKNOFEST’i değerlendirdi

Türkiye'nin 81 ilinden ve dünyanın da 84 farklı ülkesinden 20 bin 197 takımın başvuruda bulunduğu “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020” dün düzenlenen törenle sona erdi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Ünverdi, TEKNOFEST’i değerlendirdi
banner24

Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağının artırılmasının hedeflendiği, bu yıl ilk defa İstanbul dışında Gaziantep'te düzenlenen ve büyük bir ilgi gören “TEKNOFEST 2020” kente büyük bir değer kattı.

Türkiye toplumunun artık teknoloji üreten bir topluma dönüşmesinin amaçlandığı ve “Milli teknoloji hamlesi” sloganıyla yola çıkılan TEKNOFEST 2020, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin desteğiyle gerçekleştirildi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen ve bu yıl Gaziantep’te gerçekleştirilen Uzay ve Teknoloji Festivali “TEKNOFEST 2020”, şehre yeni teknolojiler için yarışan gençlerin heyecanını taşırken yeni işbirliklerinin de kapısını açtı.

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST'in Gaziantep’te düzenlemesinden kentteki sanayici ve işadamlarını memnun etti.

TEKNOFEST'in Gaziantep için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, TEKNOFEST’in yeni teknolojiler için yarışan gençlerin heyecanını şehre taşıdığını ve yeni işbirliklerinin de kapısını açtığını söyledi.

TEKNOFEST'in kentte gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Ünverdi, TEKNOFEST’in Gaziantep’e her anlamda değer kattığını vurguladı.

Gaziantep için önemli bir fırsat olan bu organizasyondan çıkarımlarda bulunulması gerektiğine dikkat çeken Ünverdi, “Yeni teknolojilere ayak uydurmamız gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Bu bağlamda TEKNOFEST inşallah şehrimiz için hayırlı olur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“TEKNOFEST Gaziantep'e güzel bir ayrıcalık kazandırdı”

Gaziantep’in sanayi ve turizm başta olmak üzere her yönüyle geliştiğini belirten Ünverdi, “Gaziantep, Türkiye'nin farklı bir şehridir. Gaziantep kendi alanında, sanayisinde gelişen bir şehirdir. Yaklaşık 155 çeşit ürünün üretildiği ve 180 ülkeye ihracat yapan bir şehir. Gaziantep, pandemi süreci içerisinde en az ihracat kaybına uğrayan bir şehir. Gaziantep kabına sığmayan bir şehir. Gastronomisi, sanayisi ve son dönemde de TEKNOFEST’in Gaziantep'te gerçekleştirilmesi Gaziantep'e güzel bir ayrıcalık kazandırdı.” dedi.

“Gaziantep’te savunma sanayisi gelişecek”

TEKNOFEST’in Gaziantep’te düzenlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Ünverdi, şöyle konuştu:  

“TEKNOFEST’i gerçekleştiren, T3 Vakfında yer alan vakıf şirketlerinin kalıcı eserlerinin Gaziantep'te olması bizim için daha büyük mutluluk kaynağı olacaktır. Eminim ki bu süreçten sonra Gaziantep'te farklı kazanımlar olacaktır. Bunun da ilk aşaması önceki günlerde savunma sanayisi için imzaladığımız protokoldür. Gaziantep 155 alanda üretim yapıyor ama metal makine sektörü alanında da gelişmesi gerekiyor. Şu anda milli üretim hamlesi ile beraber Türkiye olarak kendi makinemizi üretmemiz gerekiyor. Kendi teknolojimizle gurur duyuyorum. İHA'lar, SİHA’lar ve elektrikli arabalar üretiyoruz. Gaziantep'te şu an dış piyasadan makineler alınıyor. Alınan makineleri de bizim üretmemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz protokolde makine metal sektörü de gelişecek, inşallah bunları kendimiz yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Ürettiğimizi ihraç edebilen bir ülke haline geleceğiz”

Savunma sanayisinde şu anda yerlilik oranının yüzde 80'in üzerine çıkmaya başladığını ifade eden Ünverdi, “Savunma sanayimizi yüzde 100’lere çıkaracağız ve ürettiğimizi ihraç edebilen bir ülke haline geleceğiz. Bunun bizim gelişmişliğimizi daha da hızlandıracağına inanıyorum. Her şey güzel, ben gelecekten umutluyum. Çünkü bizim gençlerimiz var, biz gençlere güveniyoruz. Gençler bizim zenginliğimizdir. Bugün Avrupa ihtiyarlaşırken Türkiye genç nüfusuyla yarınlara daha bir umutla bakıyor. Biz eminiz ki bu gençlerimiz ile beraber Türkiyemizi Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi dünyada ilk 5 ülke arasına koyacağız.” diye konuştu.

“Gençlerimizin hayallerini projeye dönüştürmeleri gurur vericidir”

Gençlerin gelecekteki taşımacılığa yönelik projeler yapmasının gurur verici olduğunu belirten Ünverdi, “Gelecekte taşımacılık çok önemli olduğundan uçan arabaların olması çok önemlidir. Gençlerimizin de bu noktada yapmış oldukları projeler, bu hayallerini projeye dökmüş olmaları çok güzel, çok gurur vericidir. İnşallah bu projeler ileride vücut bulacaktır.” şeklinde konuştu. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER