banner2

Gaziantepli iş adamı Almanya'da tesis satın aldı

Başta Gaziantep ve Kilis olmak üzere tüm Türkiye için hayata geçirdiği yatırımlarıyla göz dolduran Haskan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürkan Bayram, şimdi de Almanya’da yatırımda bulunacak.

Gaziantepli iş adamı Almanya'da tesis  satın aldı
banner24

Haskan Şirketler Grubu, normal süreçte olduğu gibi pandemi döneminde de yatırımlara, istihdama ve üretime devam etti. 28 yıldır iş ve ekonomi dünyasında kendine saygın ve güvenli yer edinen grup, yerel değerler ışığında evrensel vizyonunu istikrarlı bir şekilde geliştirerek , yenilikçi girişimci kalkınma hamleleri ile ekonomik gücünü arttırırken insana ve doğaya karşı sorumluluk bilincini tüm değerlerinden öncül olarak kabul etmiş ve bünyesinde yer alan şirketlerin üretim faaliyetlerini alanlaştırma çalışmaları neticesinde kurumsal olarak yeniden yapılandırarak Haskan Şirketler Grubu Yatırım A.Ş. şemsiyesi altında toplandı.

Haskan Şirketler Grubu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

TÜRKİYE İÇİN ÖNEM ARZ EDEN YATIRIMLAR

“Haskan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürkan Bayram üçüncü kuşak sanayici İş adamı olarak ülkesine yatırım yapmayı en büyük hizmet olarak görmektedir. Bu sebeple Türkiye için önem arz eden alanlarda yatırımlar yapmakta olup 1500 kişiye istihdam olanağı sağlamaktadır. Kilis yerleşkesinde Bayteks Teknik Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş., içinde bulunduğumuz pandemi süresinde önemi bir kez daha artan maske, önlük, tulum ve cerrahi setlerde kullanılan nonwoven kumaşların en büyük üreticilerden birisidir. Dünyanın kumaş bulmadığı zamanlarda Bayteks ülkemiz için kumaşları üretip devletimize bağlı tüm kamu kuruluşları ile işbirliği yapmıştır. Milli Savunma Bakanlığına bağlı tüm dikim evlerinin ürettikleri maske kumaşlarını temin etmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımızın meslek liselerinde başlattığı maske üretme projesinde Türkiye’deki meslek liselerine kumaşları hibe etmiştir. USHAŞ ve DMO ile çalışmalar yaparak zor süreçler atlatılmıştır. Türkiye’deki Valilikler, Belediyeler, Kaymakamlıklar, Sanayi ve Ticaret Odaları ile çalışmış olup üretim kapasitemize göre destek olunmuştur.”

YENİ YATIRIM ALMANYA’DA

“Doğaya ve insana hizmet etmeyi ilke edinen yönetim anlayışımız dünya için giderek önemi artan geri dönüşüm alanında yatırım yapma kararı almış ve hammadde bulma kolaylığı açısından yerleşke olarak Almanya’yı seçmiştir” denilen açıklamada Almanya’da kurulan fabrikada pet şişeden geri dönüşüm ile elde edilecek olan granüllerin Kilis yerleşkesinde yapılan tesisimizde işleneceği vurgulandı.

Haskan Şirketler Grubu, yatırımlarla ilgili açıklamasına şöyle devam etti:

“Pandemiden dolayı faaliyete bu yıl sonunda başlayacaktır. Polyester hammaddesi olan POY ülkemize ithalat yolu ile gelmekte olup Türkiye’de işlendikten sonra sektöre dağılmaktadır. Yaptığımız bu yatırım ile ülkemizden çıkan ciddi oranda döviz ülkemiz de kalacaktır. POY tesisimizde ürettiğimiz polyester hammaddesi Armada İplik Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş tesisimizde işlenerek yine şirketler grubu iştiraklerimizden olan bünyemize bağlı halı tesisimizde geri dönüşümden elde edilen halı olarak tüm dünyaya özellikle de büyük marketlere hizmet vererek katma değerli ve doğa dostu halı konsepti ile ihracat yaparak ülkemize ciddi oranda döviz girdisi sağlayacaktır.

“GAZİANTEP’İMİZE BİR OKUL BAĞIŞLANDI”

Sosyal Sorumluluk projelerine katkı saplayıp bu dönem içerisinde kazanılan parayı paylaşma duygusunun hakim olduğu yapımızda Gaziantep Valiliğinin başlattığı 100 hayırseverle 100 okul projesinde Gaziantep’imize bir okul bağışlanmıştır. Kilis OSB’de uzun zamandır bitemeyen cami inşaatını yaptırarak halkımızın hizmetine sunulmaya hazırlanmaktadır. Gaziantep Polis Gücü Hokey takımını ana sponsoru olup Avrupa Şampiyonluğunu ülkemize kazandırmıştır. ALG spor kadın futbol takımını destekleyerek gençlerimizi ve kadınlarımızı her alanda desteklemişizdir.”

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2020, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER