banner2

Gaziantep’te “askıda tablet” kampanyası başladı

Gaziantep’te “Kalbe Dokun Gönül Kazan Projesi” kapsamında hayata geçirilecek ve uzaktan eğitim çerçevesinde tableti olmayan öğrencilere tablet temin edilmesi için “askıda tablet” kampanyası başlatıldı.

Gaziantep’te “askıda tablet” kampanyası başladı
banner24

Gaziantep Valiliği öncülüğünde, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar başta olmak üzere hayırseverlerin destek verdiği “askıda tablet” kampanyası başladı.

Gaziantep Valiliği fuaye salonunda düzenlenen toplantı ile startı verilen kampanya kapsamında 60 bin tablet toplandı.  

Toplantıda açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, yeni eğitim-öğretim döneminde kentte yaşayan bütün öğrencilerin uzaktan eğitime daha kolay erişebilmeleri için “askıda tablet” kampanyası başlattıklarını söyledi.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için öğrencilere destek vermek istediklerini belirten Gül, herkesi bu kampanyaya destek vermeye davet etti.

Gül, “Kalbe Dokun Gönül Kazan Projesi” kapsamında hayata geçirilecek ve uzaktan eğitim kapsamında tableti olmayan öğrencilere tablet temin edilmesini amaçladıklarını belirtti.

“Öğrencilerimizin tablet, bilgisayar ve internete ihtiyaçları var”

Pandemi sürecinden eğitimin de etkilendiğine dikkat çeken Gül, “Yaklaşık 7-8 aydır salgın Türkiye'de ve dünyada devam etmektedir. Bundan en çok etkilenen sektörlerden biri bir tanesi de eğitim sektörüdür. Milli Eğitim Bakanlığımız, öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz olağanüstü bir gayret gösterdi ve yoğun bir çaba harcadılar. Uzaktan eğitim sürecinde dünyada en iyi eğitim veren bakanlıklardan bir tanesi olduk. Fakat alanda baktığımızda bazı eksiklikler görüyoruz. Bu eksikliklerden bazıları özellikle televizyonun dışında tablette, bilgisayarda dersleri takip etmek için tabletlere ve internete ihtiyaç vardır. Gaziantep ilimizde de bu anlamda tableti ve interneti olmayan çocuklarımız var.” dedi.

“Bu kampanya ile öğrencilerimize destek olacağız”

Gaziantep'te yaklaşık 630 bin öğrenci olduğunu belirten Gül, “Bunların içerisinde tablete ve internete ihtiyacı olan 100 bin civarında öğrenci kardeşimizin olduğunu gördük. Gaziantep'te her şeyi birlikte yapıyoruz. ‘Gaziantep modeli’ dediğimiz model budur. Büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, milli eğitim müdürümüze, organize sanayi bölgesi ve esnaf odalarımız başkanımızla görüştük. sanayi ve ticaret oda odası başkanlarımızla da telefonla görüştük. Bu yavrularımızın uzaktan eğitimi daha iyi alabilmeleri için bir kampanya başlattık. ‘Kalbe Dokun Gönül Kazan Projesi’ni daha önce de yapmıştık. ‘Gönül seferberliği’ kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine yardımlar toplamıştık. Bu sefer de tablet toplayacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve TEKNOFEST Başkanı Selçuk Bayraktar’ın uzaktan eğitime ulaşma fırsatı olmayan öğrenciler için 5 bin tablet bilgisayar hediye ettiklerini anımsatan Vali Gül, TEKNOFEST’in bileşenleri olarak Gaziantep’te de böyle bir kampanya başlattıklarını belirtti.

Gül, kampanyaya destek vermek isteyenlerin Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kurumsal hesabına para yatırarak destek verebileceklerini belirterek, kampanyaya destek veren ve verecek olan herkese teşekkür etti.

“40 bin tablete ihtiyacımız var”

Kampanya kapsamında 60 bin adet tablet topladıklarının bilgisini veren Gül, “Şu anda 40 bin tablete ihtiyacımız var. Her tabletin 4 aylık interneti olacak. 4 aylık internet paketi olan tabletlerin 20 binini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 20 binini Şahinbey Belediyesi, 10 binini Şehitkamil Belediyesi, 10 binini Organize Sanayi Bölgesi karşılayacağını söyledi. Vatandaşlarımızda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na elektronik ortamda bağış yapabilirler. Web sayfamızdaki hesap numaralarına da bağış yaptırabilirler. Bir tablet ve 4 aylık interneti için yaklaşık olarak bin lira bir maliyet ödüyorlar ve vatandaşlarımızdan bin lira yatıran kişiye kime tablet verdiğini kendisine söyleyeceğiz. Alan el ile veren el bir anlamda birbirini bilmiş olacak.” şeklinde konuştu.

https://ilkha.com/egitim/gaziantep-te-askida-tablet-kampanyasi-baslatildi-137986

YORUM EKLE
YORUMLAR
Derya gezici
Derya gezici - 4 yıl Önce

Bende uzaktan eğitim icin çocuğuma tabletistiyorum eşim calismiyor

Gürkan
Gürkan - 4 yıl Önce

Keleşoglu

Kenan AYDIN kapısız
Kenan AYDIN kapısız - 4 yıl Önce

Üç cocugum var biri busene bire başladı biri dörde geçti öbürü kücük ne evde internet var nede ders görecek tapket bize lazım başksnım valim

Mehmet yılmaz
Mehmet yılmaz - 4 yıl Önce

Bizde tablet veya bilgisayar istiyoruz kızım ve oğlum için kızım 8 sınıfa gidiyor tlf dan ders yapamıyor

Huseyin efe alagoz
Huseyin efe alagoz - 4 yıl Önce

Benim tabletim yok babam yok tlf dan girmeye çalişiyorum oda ekranı kırık komşudan giriyorum yardımcı olursanız sevinirim

Sevgi kurt
Sevgi kurt - 4 yıl Önce

Benimde dört tane çocuğum var bizimde ihtiyacımız var

Seda Yildirim
Seda Yildirim - 4 yıl Önce

Bizimde tablet ihtiyacımiz var telefondan yapamıyoruz.

emine mercan
emine mercan - 4 yıl Önce

3 çocugum var evimde ne tablet nede bilgisayar var çocuklarım derse giremiyor


SIRADAKİ HABER