banner2

Gaziray Projesi’nde sona yaklaşıldı!.

KÜSGET ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ni birbirine bağlayacak olan projede, 32 aracın tasarım, temin ve montaj işi için protokol 18 Ocak Pazartesi günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla imzalanacağı öğrenildi. Protokolün ardından 28 ay içerisinde araçların tamamen teslim edilmesi bekleniyor.

Gaziray Projesi’nde sona yaklaşıldı!.
banner24

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ, "Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi" için 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajını gerçekleştirecek. 6 Ocak tarihinde Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi Sözleşmesi imzalanması bekleniyordu. Sözleşme imza töreninin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilmesi beklenirken, Bakan Karaismailoğlu’nun programındaki değişiklik nedeniyle anlaşma yapılamamıştı.

ULAŞTIRMA BAKANI GAZİANTEP’E GELİYOR

Gaziantep ulaşımında önemli bir rol üstlenecek olan Gaziray Projesi’nde 2021 yılı içerisinde yolcu taşınmaya başlanacağı yönündeki açıklamalar neticesinde planlanan protokolün imzalanması için 18 Ocak Pazartesi Günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Gaziantep’e geleceği öğrenildi.

PROTOKOL 18 OCAK’TA İMZALANACAK

Gaziray Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, “Ulaştırma Bakanımızın, Pazartesi günü Gaziantep’e gelmesi ile ilgili bir durum var. Geri dönüş bekliyoruz. İhale ve tüm işlemler tamamlandı.  Pazartesi günü yüksek ihtimalle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla protokol imzalanacak” dedi.

28 AYDA TESLİM EDİLECEK

TÜRASAŞ, sözleşme kapsamında 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajını yapacak. Projenin ilk 2 setinin teslim süresi 24 ay iken, tüm setlerin 28. ayın sonunda belediyeye teslim edilmesi planlanıyor.

GÜNLÜK 150 BİN YOLCU TAŞINMASI HEDEFLENİYOR

Toplam maliyeti 2 milyar lira olan Gaziray Banliyö Hattı Projesi’nde istasyonlar tamamlandı. Yer altına alma işlemlerinin sürdürüldüğü proje kapsamında günlük 150 bin yolcu taşınması hedefleniyor. Proje kapsamında Gaziray’ın 5 kilometrelik yeraltı çalışmaları devam ediyor. Gaziantep için çok önemli bir proje olan Gaziray’ın, 5 kilometrelik kısmı yeraltında olacak, 4 istasyon bulunacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER