banner2

İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Hakkında

Gaziantep Ticaret Odası, İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Hakkında üyelerine bir duyuru yayınladı.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Hakkında
banner24
Gaziantep Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nün tarafımıza göndermiş olduğu 439-99 sayılı yazıya istinaden İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında işletmelerin dikkat etmesi gereken hususlar şunlardır; 


 
1-  15.08.2020 tarihinden itibaren yapılan yetki belgesi başvuruları, değişiklik sonrasındaki yetki belgesi şartlarına göre değerlendirilecek ve yeni şartları haiz olmayan işletmelerin başvuruları reddedilecektir.
2- 15.08.2020 tarihinden önce yetki belgesi başvurusunda bulunmuş olmakla birlikte henüz yetki belgesi verilmemiş işletmelerin başvurularında yeni şartlar aranacak olup başvuru sahiplerinin belgelerindeki eksiklikleri en geç 15.10.2020 tarihine kadar gidermeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar belgelerdeki eksikliklerin giderilmemesi durumunda başvurular reddedilecektir.
3- Yetki belgesi başvurusunda bulunan işletmenin iş yeri açma ve çalışma ruhsatının 9.6.2020 tarihinden önce düzenlenmiş olması durumunda, iş yeri açma ve çalışma ruhsatının yanı sıra İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikteki ilgili iş yeri şartlarını haiz olunduğunu gösteren belge İETTS’ye yüklenmeden veya Müdürlüğümüze teslim edilmeden işletmeye yetki belgesi verilmeyecektir.
4- Yetki belgesi başvurusunda bulunan işletmenin iş yeri açma ve çalışma ruhsatının 9.6.2020 tarihinden sonra düzenlenmiş olması durumunda, iş yeri açma ve çalışma ruhsatının İETTS’ye yüklenmesi veya Müdürlüğümüze teslim edilmesi yeterli olup İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikteki ilgili iş yeri şartlarını haiz olunduğunu gösteren belge aranmayacaktır.
5- 15.8.2020 tarihi öncesi ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletmelerin yetki belgesi başvurularında lise mezuniyeti şartı aranmayacaktır.
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2020, 00:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER