banner2

Islahiye’ye yeni OSB kuruluyor

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Ayakkabı İhtisas OSB’nin yer sorununun çözüleceğini ve Islahiye’de yeni OSB kurulacağını kaydetti.

Islahiye’ye yeni OSB kuruluyor
banner24

Türkiye’nin önemli sanayi ve ihracat merkezlerinden biri haline gelen Gaziantep, 2021 yılına yeni atılımlarla giriyor. Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, sanayicinin yaşadığı sorunları yakından takip ettiklerini belirterek, kentte hayata geçirecekleri iki OSB ile ilgili müjdeli haberler verdi. Ünverdi, hem Ayakkabı İhtisas OSB’nin yer sorununu çözeceklerini hem de Islahiye’de yeni bir OSB kurulacağını söyledi. Gaziantep Sanayi Odası (GSO) aralık ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, meclis ve yönetim kurulu üyelerinin katılımları ile videokonferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi. GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun da online katıldığı toplantıda GSO’nun kurulması, gelişip büyümesi ve bugünlere gelmesinde büyük paya sahip olan Kurucu Genel Sekreteri Kürşat Göncü’ye, 1989-2020 yılları arasında verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi. Kürşat Göncü ayrıca meclis üyelerinin oyuyla danışma kurulu üyeliğine seçildi.  

SANAYİCİYE TEŞEKKÜR

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Biz çalışırsak, üretirsek bu ülke daha ileriye gider” dedi. Tüm zorluklara rağmen bu süreçte üreten, ihraç eden sanayicilere, taş üstüne taş koyan herkese teşekkür eden Konukoğlu, “Herkese yeni yılda sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum. Aşının gelmesiyle kurallara da uyarak daha iyi günlere ulaşacağımızı yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.  

GÖNCÜ, GÖREVİNİ ŞİŞMAN’A DEVRETTİ

GSO içerisinde yapılan değişiklikler olduğunu ve 2021 yılına böyle gireceklerini kaydeden Adnan Ünverdi de “Odamızın kurulmasında, projelerimizin geliştirilmesi, hayata geçirilmesi ve odamızın bugünlere gelmesinde çok büyük katkıları olan kurucu genel sekreterimiz Kürşat Bey görevi Bülent Şişman’a devrettiler. Kürşat Bey, Odamızın Danışma Kurulunda tecrübeleriyle her zaman bizimle olacaklar. Kendisine yaşam boyu sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bülent Bey’e de yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.  

YER KONUSU ÇÖZÜLÜYOR

Gaziantep’te ayakkabı sektörünü bir araya toplayacak ve daha iyi koşullarda, katma değeri yüksek üretimler yapılmasını sağlayacak Ayakkabı İhtisas OSB’de önemli gelişmeler olduğunu belirten Başkan Ünverdi, yer seçimi konusunda Tarım Bakanlığına sundukları raporlar ve yürütmüş oldukları çalışmalar neticesinde Ayakkabı İhtisas OSB’nin kurulması için 1 milyon 650 bin metrekarelik mera arazisinin ön onayının Tarım Bakanlığından alındığı dile getirdi.  

İSLAHİYE’DE YENİ OSB KURULUYOR

Adnan Ünverdi konuşmasının devamında, İslahiye’de yeni bir OSB kurulacağı bilgisini de verdi. Bununla ilgili olarak da yatırımcılardan ön talep formu toplanması istendiğini anlatan Ünverdi, taleplerin Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep OSB Bölge Müdürlüğü ve İslahiye Ticaret Odası tarafından alınacağını ifade etti. Ünverdi, kurulacak OSB’nin yer bulmakta güçlük çeken yatırımcılar için yeni bir alternatif olacağını söyleyerek, ilçelere verilen yeni teşviklerin de 1 ocak 2021 itibarı ile başlayacağını hatırlattı.      

PANDEMİYE RAĞMEN REKOR İHRACAT

Gaziantep’in üretim ve ihracat rakamlarını değerlendiren Ünverdi, 18 aralık itibarı ile Gaziantep’in 2019 yılı toplam ihracatını geçtiğini ve yıl sonu gelmeden rekor ihracata ulaşıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: “Gaziantep, 2020 Ocak-Kasım döneminde geçen yıla göre ilk 10 il içinde 5. sırada yer aldı. Sigortalı çalışan sayısı 2019 yılı Ocak-Eylül dönemine göre yüzde 4,6, işyeri sayısı 2019 yılı Ocak-Eylül dönemine göre yüzde 2,2 artış gösterdi. Toplam sanayi elektrik tüketimi 2019 yılı Ocak-Ekim dönemine göre yüzde 2,8 ve OSB elektrik tüketimi 2019 yılı Ocak-Kasım dönemine göre yüzde 4,1, OSB’de doğalgaz tüketimi 2019 yılı Kasım ayına göre yüzde 13,3 arttı. Bu rakamlara ulaşılmasında emeği olan herk



 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2020, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER