banner2

Merinos Halı, 2021'de 100 milyon dolarlık yatırım yapacak

Erdemoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Merinos Halı, 2021 yılında 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.Kaynak: Merinos Halı, 2021'de 100 milyon dolarlık yatırım yapacak

Merinos Halı, 2021'de 100 milyon dolarlık yatırım yapacak
banner24

Erdemoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Merinos Halı, 2021 yılında 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdemoğlu bunların geri dönüşüm tesisleri, iplik üretim tesisleri, yeni dokuma makineleri, yeni apre konfeksiyonla beraber ek tesis ve depo yatırımları olacağını söyledi.

 Her geçen gün yatırım yapmaya devam eden Merinos Halı, 2021 yılı için 100 milyon dolarlık yatırım planlıyor. 2021 yılında da birçok yeni yatırımı faaliyete geçireceklerini ifade eden Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdemoğlu, “Merinos olarak 2021 yılında toplamda yaklaşık 100 milyon dolar yatırım bedeli olan geri dönüşüm tesisleri, iplik üretim tesisleri yatırımı, yeni dokuma makineleri yatırımı, yeni apre konfeksiyon yatırımlarıyla beraber ek tesis ve depo yatırımlarımız olacak” şeklinde konuştu. Türkiye ve Rusya’daki tesislerinde yapılan üretimlerle birlikte şu anda dünyanın en büyük halı üreticisi olduklarının altını çizen Erdemoğlu, “Yüzde 5 olan dünyadaki pazar payımızı iki yıl içerisinde yüzde 7’ye çıkarmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Üretimin yüzde 85’i yurtdışına gidiyor

Üretimlerinin yüzde 85’lik kısmını yurtdışına ihraç ettiklerini belirten Erdemoğlu, “İhracatta gelişmiş ülkelere ve dünyanın en büyük perakende zincirlerine satışlarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi. Başta ABD, Almanya, İngiltere olmak üzere 90 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini bildiren Erdemoğlu, “İç pazarda ise kısıtlamaların azalmasıyla mayıs ayından itibaren iyileşme söz konusu, bu iyileşmenin önümüzdeki dönemde hız kazanacağını düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Haziran ayında salgın öncesi ivmeyi yakaladık”

Türkiye’nin makine halısı sektöründe iç pazar büyüklüğünün yaklaşık 750 milyon dolar ve ihracatının 2019 yılında 2.1 milyar dolar seviyelerinde gerçekleştiğini kaydeden Erdemoğlu, “2020 yılında salgın koşullarından dolayı mart, nisan ve mayıs aylarında yaşanan kısıtlamalardan dolayı etkilenen sektör haziran ayından itibaren kayıplarını hızla telafi etmeye başlamıştır. Merinos olarak haziran ayının başında salgın öncesi ivme yakalandı ve tüm işletmeler yüzde 100 kapasiteye ulaştı” diye konuştu. Salgından kaynaklı tüm aksaklıklara rağmen 2020 yılını satış gelirlerinde yüzde 30 oranında bir artışla kapatmayı hedeflediklerini aktaran Erdemoğlu, “Salgınla ilgili olumsuzlukların artmaması durumunda ise 2021 yılında faaliyete geçecek yeni yatırımlarımızla birlikte 2020 yılındaki büyüme oranımızdan daha fazla artış hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Merinos Halı, 2021'de 100 milyon dolarlık yatırım yapacak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER