banner2

Şahinbey'de Çiftçilere süt makinesi desteği

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 160 çiftçiye küçükbaş süt sağım makinesi verilecek. Makinelerin bedelleri GAP Bölge İdaresi ve Şahinbey Belediyesi tarafından karşılanacak

Şahinbey'de Çiftçilere süt makinesi desteği
banner24

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin hazırladığı proje kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresinin katkılarıyla 160 çiftçiye ücretsiz olarak küçükbaş süt sağım makinesi verilecek.

Hijyenik Süt Sağım Tekniklerinin Yayımı ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında 160 adet Küçükbaş Süt Sağım Makinesi dağıtımı ve Yeşilvadi Millet Bahçesi'nde yapılacak Nostaljik Çocuk Oyun Parkı protokolünün imzaları Gaziantep Valisi Davut Gül, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından atıldı.

Çiftçilere sunulan katkıların önemine dikkat çeken Vali Davut Gül, "Türkiye'de kırsal kalkınma yatırımlarının özellikle altyapısı henüz tamamlanmadı. Bundan dolayı da GAP ve benzeri kuruluşlara ihtiyaç var. Çiftçilerimize, kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza yapılan her türlü katkıyı önemsiyoruz. Bu katkılar geri dönüş olarak toplumun üzerindeki o yükü olabildiğince kaldıran yatırımlar oluyor. Bunların devamını getirmek, sayılarını arttırmak lazım" şeklinde konuştu.

Gaziantep'te bu yıl 11 ayrı projeye toplam 4 milyona yakın bir ödenek aktarılacağının altını çizen GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz ise, bölgenin potansiyelini harekete geçirecek, yenilikçi model olabilecek projeler yürüten veya yürütmek isteyen kuruluşlara destek verdiklerini söyledi. Açıkgöz, "Bölgemiz hem tarım hem turizm hem de kültürel anlamda önemli bir potansiyele sahip. Tarım altyapısının güçlendirilmesi anlamında yürüttüğümüz program çerçevesinde verilen destekle hayata geçecek bu projemiz çiftçilerimize büyük katkı sağlayacak" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Hijyenik Sağım Tekniklerinin Yaygınlaştırılması ile noktasında özellikle küçükbaş hayvan yetiştiricilerine süt sağımını hem daha kolay hem de hijyenik bir ortamda yapmaları için sağım makinasının dağıtımının yapılacağı ve Yeşilvadi Millet Bahçesi içerisinde Nostaljik Oyun Parkı olmak üzere GAP İdaresi ile iki ayrı protokolün imzalanacağını aktardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER