banner2

Çoklu Baro Teklifi Meclise Sunulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Daha demokratik, daha çoğulcu, temsil düzeyi yüksek bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Bunun için çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız bu konu ile ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar. Bu düzenlemeyi inşallah en kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi.

Çoklu Baro Teklifi  Meclise Sunulacak
banner24

Son 7 yılda Türkiye'ye yapılan saldırıları hatırlatan Erdoğan, “Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP'ye ve özellikle Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli'ye şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı, Türk siyasi tarihine altın harflerle yazılacak bir güç birliği ve dayanışma modeli olmuştur” dedi.

Erdoğan, barolarla ilgili yeni düzenleme ve gösterilen tepkilere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Yapıcı her türlü eleştiriye açık olduğumuzu söylemimize rağmen hep toptancı bir reddiye ve düşmanlık duvarı ile karılaşıyoruz. Bırakınız adım atılmasını, tartışılmasına dahi tahammül gösterilmeyen konuların hepsi ülkemizin çözüm bekleyen kronik sorunlarıdır. Demokrasiye aykırı, hakkaniyete aykırı, dünyadaki örneklerine aykırı, milletimizin beklentilerine aykırı uygulamaların sürmesini istemenin adı siyaset de, hak arayışı da değildir. Sayıca az olmalarına rağmen sistemin zaaflarından fayda ile köşeleri tutmuş, menfaatperestliklerini ideolojik söylemlerin ardına gizleyen bir kesimin ülkenin önünü daha fazla tıkamasına göz yummayacağız. Meydanı kendi küçük hesapları için toplumun menfaatlerini hiçe sayan muhterislere asla terk etmeyeceğiz. Bu tartışmaların son örneklerinden birini genel olarak meslek örgütleri, özellikle de barolarla ilgili yapmayı planladığımız reform konusunda yaşıyoruz. Barolar başta olmak üzere meslek örgütlerinin sağlıksız yapıları, temsilde adaletsizlik yanında mensupları üzerinde faşizan uygulamalara varan sorunlar üretebiliyor. Bu yanlışı düzeltmek için gereken hazırlıkları yapmak yürütme olarak bizim, hukuki düzenlemeyi yapmak da yasama olarak Meclisin asli görevidir. Daha demokratik, daha çoğulcu, temsil düzeyi yüksek bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Bunun için çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız bu konu ile ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar. Bu düzenlemeyi inşallah en kısa sürede hayata geçireceğiz.”

“Milletimin tüm fertlerini her türlü sapkınlığı sergileyenlere tavır almaya davet ediyorum”

Birilerinin sinsice milli ve manevi değerlere saldırdığını kaydeden Erdoğan, insanlık tarihi boyunca lanetlenmiş sapkınlıkları normalleştirerek, özellikle genç dimağların zehirlendiğini söyledi. Erdoğan, “İnancımıza ve kültürümüze aykırı bu tür marjinal akımları destekleyenler bizim gözümüzde aynı sapkınlığın ortaklarıdır. Halkın lanetlediği ve tavır aldığı hiçbir yanlışın bu ülkede kök salma imkanı yoktur. Buradan milletimin tüm fertlerini Rabbimizin yasakladığı her türlü sapkınlığı sergileyenlere ve onları destekleyenlere karşı dikkatli olmaya ve tavır almaya davet ediyorum. Türkiye, güvenliğine ve ekonomisine yönelik tuzaklar yanında milli ve manevi yapısını hedef alan saldırılara karşı da mücadele edecek güce sahiptir. Rabbimden ülkemizi ve milletimizi bu tür sapkınlıkların yol açacağı sosyal ve beşeri felaketlerden muhafaza eylemesini niyaz ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2020, 19:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER