banner2

ABD’den Türk tabancası SAR 9’a ikinci büyük ödül

Türkiye’nin “Özgün ve Yerli Tabancası” seçilen ve Silahlı Kuvvetler ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm testlerini açık ara birincilikle bitiren SAR 9’a Amerika Birleşik Devletleri’nden ikinci büyük ödül geldi.

ABD’den Türk tabancası SAR 9’a ikinci büyük ödül
banner24

Sarsılmaz tarafından Türk güvenlik kuvvetleri ve askerlerinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen SAR 9 tabancasının yeni versiyonları, ABD’nin önde gelen yayınlarından Tactical Retailer dergisinin tabanca kategorisinde “Okurların Seçimi Altın Ödülü”ne layık görüldü. SAR 9’u gümüş madalya ile Sig Sauer ve bronz madalya ile Glock takip etti. SAR 9 versiyonu SAR 9X, ocak ayında da ABD’de en çok okunan ateşli silah dergilerinden On Target dergisinin düzenlediği “Editörlerin Seçimi Ödülü’nde “2020 Yılının En İyi Tabancası” ödülünü kazanmıştı. 

Türkiye’nin “Özgün ve Yerli Tabancası”nın üstün performansı uluslararası alanda art arda gelen ödüllerle tescillendi. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen proje kapsamında Türkiye’nin “Özgün ve Yerli Tabancası” seçilen ve Silahlı Kuvvetler ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm testlerini açık ara birincilikle bitiren SAR 9’a Amerika Birleşik Devletleri’nden ikinci büyük ödül geldi. 

Sarsılmaz tarafından Türk güvenlik kuvvetleri ve askerlerinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen SAR 9 tabancasının yeni versiyonları, ABD’nin önde gelen yayınlarından Tactical Retailer dergisinin tabanca kategorisinde “Okurların Seçimi Altın Ödülü”ne layık görüldü. Altın ödül kazanan SAR 9’un yeni versiyonlarını gümüş madalya ile Sig Sauer ve bronz madalya ile Glock takip etti. 

SAR 9’un yeni versiyonu SAR 9X, ocak ayında da ABD’de en çok okunan ateşli silah dergilerinden On Target dergisinin düzenlediği “Editörlerin Seçimi Ödülü’nde “2020 Yılının En İyi Tabancası” ödülünü kazanmıştı. 

Türkiye’nin özgün yerli tabancası; SAR 9

SAR 9, “Özgün Yerli Tabanca Projesi” kapsamında T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı koordinatörlüğünde Silahlı Kuvvetler ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinden oluşan komisyon tarafından yapılan tüm testleri açık ara birincilikle bitirdi. SAR 9, elde ettiği bu başarı sayesinde Türkiye’nin “Özgün ve Yerli Tabancası” seçildi. SAR 9’un üstün başarı gösterdiği testlerin başında ise aynı tabanca ile yapılan 50 bin atım testini hatasız tamamlaması geliyor. Dayanıklılığının yanı sıra hafifliği, hedefte toplama üstünlüğü ve zor iklim şartlarında gösterdiği başarı da SAR 9’un en iyi tabanca olmasında önemli etkenler arasında yer alıyor. 

SAR 9’un ayrıca farklı kullanıcı tercihlerine hitap edecek nitelikte versiyonları da bulunuyor. SAR 9, SAR 9 METE, SAR 9 Sport, SAR 9X, SAR 9C olarak şekillenen bu versiyonlardan her biri özgün özellikleriyle ön plana çıkıyor. SAR 9 Serisi’nin, askeri amaçlı kullanım beklentileri doğrultusunda hafif, üstün nişan alma ve isabet özellikli, atış gücü yüksek modellerinden, taşıma kolaylığına ve yüksek emniyet standartlarına sahip modellere kadar farklı seçenekleri mevcut. Ayrıca “picatinny ray”a sahip olması da SAR 9 ile her türlü aksesuarın kullanılabilmesi avantajını beraberinde getiriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER