banner2

BBVA'dan POS cihazlarını tarihe karıştıracak teknoloji

BBVA perakende satıcıların POS cihazına gerek kalmadan Android cep telefonları üzerinden temassız işlem yapabilmeleri için yeni bir yazalım kullanmaya hazırlanıyor

BBVA'dan POS cihazlarını tarihe karıştıracak teknoloji
banner24

İspanyol bankacılık devi BBVA Alman finansal teknoloji şirketi Rubean’la ortaklaşa ürettiği yeni uygulama PhonePOS aracılığıyla POS cihazlarına gerek kalmadan Android cep telefonları üzerinden temassız işlem yürütebilmeyi hedefliyor. PhonePOS uygulaması 200’ü aşkın işyerinde denenecek.

PhonePOS çözümleri finansal teknoloji firması Rubean tarafından Alman meslektaşı CCV, şifreleme uzmanı şirket Intertrust ve siber güvenlik şirketi Riscure ortaklığında üretildi.

Android 8.0 Oreo ve üzeri cihazları temassız POS makinalarına çeviren uygulama Visa ve Mastercard tarafından onaylandı ve nisan ayında resmen piyasaya sürüldü.

Kavram kanıtlama çalışmasını BBVA ile yapan PhonePOS uygulamasıyla, işletme sahibi müşteriler artık kiralamak ya da satın almak zorunda oldukları bir POS cihazı olmadan kart alışverişi yürütme imkanına sahip olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER