banner2

Damat’ın ortağı Hong Konglu market zincirini aldı

27 Mayıs 1960 ihtilali sırasında Türkiye’yi terk eden, eski Sağlık bakanı Lütfü Kırdar’ın yeğeni Nemir Kırdar’ın kurduğu Investcorp, yönünü Uzakdoğu’ya çevirdi. Türkiye’de Damat markasının sahibi Orka Group’a olan Investcorp, Hong Kong merkezli perakende devi City Super Group’s ana hissedarı oldu

Damat’ın ortağı Hong Konglu market zincirini aldı
banner24

İstanbul’un eski valilerinden ve Menderes Hükümeti’nin Sağlık Bakanı Lütfi Kırdar’ın ihtilal küskünü yeğeni Nemir Kırdar’ın kurduğu yatırım fonu Investcorp, rotasını Asya’nın doğusuna çevirdi. 32,2 milyar dolarlık varlığı yöneten Bahreyn merkezli varlık yöneticisi Investcorp, Çinli ortağı China Resources Capital Management ile birlikte Hong Kong merkezli gıda perakende şirketi City Super Group’un çoğunluk hissesi olarak kabul edilen yüzde 65’lik payı satın aldı. Geri kalan yüzde 35’lik hisse ise mevcut hissedarlar Fenix Group ve Lane Crawford Joyce Group’un elinde olacak. Hong Kong’da 20, Tayvan’da 7 mağazası olan şirketin 10 mağazası ise Şangay’da bulunuyor. Şangay’daki mağazalardan doları satış işlemi Çinli yetkili kurumların birleşme denetimi onayına tabi olacak. Investcorp, geçen yıl Kasım ayında China Resources ve Fung Strategic Holdings ile birlikte Asya gıda markalarına yatırım yapmak için 500 milyon dolarlık fon başlatmıştı. City Super Group 1996 yılında kuruldu ve Log-On markası altında büyük ölçüde gıda dışı yaşam tarzı mağazaları işletiyor.

DAMAT MARKASININ DA ORTAĞI

12 Eylül 2010’da yapılan referandumun ardından Türkiye’ye yatırım yapacağını açıklayan Nemir Kırdar’ın kurduğu Investcorp, Tiryaki Agro ve Arena Bilgisayar’ın hissedarı Redington’a ortaktı. Daha sonra Damat markasını bünyesinde bulunduran moda perakendecisi Orka Group’un yaklaşık yüzde 30’unu satın almıştı. Amcası eski İstanbul Valisi ve Menderes Hükümeti’nin Sağlık Bakanı olan Lütfi Kırdar 27 Mayıs İhtilâli’nden sonra Yassı Ada’da yargılanırken yaşamını yitirince önce Nemir Kırdar; Irak, ardından ABD’ye gitmişti. Kerkük doğumlu Nemir Kırdar’ın kurduğu Investcorp, Gucci, Tiffany ve Saks Fifth Avenue gibi moda perakendesi şirketlerine yatırımlarıyla tanınıyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Niyaz Amirzade
Niyaz Amirzade - 1 yıl Önce

Salam men İnvesti copdan para qazanmşam ama paramı çeke bilmirem

SIRADAKİ HABER