banner2

Elazığ'da üretilen yerli solar simülatörü yurt dışından talep var

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu'nun, güneş pilleri ve panellerinin verimliliği ile elektriksel performanslarının belirlenmesi amacıyla ürettiği "solar simülatör" cihazı, yurt dışında da büyük ilgi görüyor.

Elazığ'da üretilen yerli solar simülatörü yurt dışından talep var
banner24

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu'nun teknoloji firmaları ile üniversitelerin güneş pili araştırmalarında ihtiyaç duyduğu yüksek maliyetli ithal cihazlara alternatif ürettiği "solar simülatör" cihazı, yurt dışında da ilgi görüyor.

3 YIL ÖNCE BİLİM İNSANLARININ KULLANIMINA SUNULDU

Fırat Teknokent çatısı altında kurduğu şirketi vasıtasıyla geliştirdiği teknolojik ürünlerin seri üretimini gerçekleştiren Yakuphanoğlu, güneş pilleri ve panellerinin verimliliği ile elektriksel performanslarının belirlenmesinde kullanılan yerli "solar simülatör" cihazını 3 yıl önce üreterek Türkiye'deki bilim insanlarının kullanımına sundu.

Yüksek maliyetli ithal cihazlara alternatif ürettiği solar simülatörü Ar-Ge çalışmaları ile daha da geliştiren Yakuphanoğlu, geliştirdiği tam otomatik modeli yurt dışına ihraç ediyor.

Yakuphanoğlu, yaptığı açıklamada, dünyada sanayileşme ve nüfus artışına bağlı olarak artan enerji talebini karşılamak için kullanılan fosil yakıtların tükenişi ve oluşturduğu çevre kirliliğinin ülkeleri yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelttiğini belirtti.

Yenilenebilir enerjide en büyük potansiyelin güneş enerjisi olduğunu, bu bakımdan güneş enerjisinden maksimum verimlilikte faydalanabilmek amacıyla üretilen güneş pillerinin geliştirilmesinde solar simülatör cihazına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Yakuphanoğlu, 3 yıl önce "ilk solar simülatör cihazı"nı ürettiklerini anımsattı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER