banner2

Gaziantep'te hayırsever Topçuoğlu ailesinden eğitime 3 okul desteği

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyasına Topçuoğlu ailesi 3 okul ile destek verdi.TOPÇUOĞLU AİLESİNDEN 3 OKUL DESTEĞİ

Gaziantep'te hayırsever Topçuoğlu ailesinden eğitime 3 okul desteği
banner24

32 Derslikli Mavikent Anadolu Lisesi ve Spor Salonu, 32 Derslikli Beykent Anadolu Lisesi ile 32 Derslikli içerisinde 4 Atölyesi bulunan 25 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine isim hakkı verilmesi ile ilgili protokol imzalandı. 

Protokol imza törenine Vali Davut Gül’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Hayırseverler Vedat Topçuoğlu, Mustafa Topçuoğlu, Mücevher Topçuoğlu ile Berrin Topçuoğlu katıldı. 

Protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, 100. Yılda 100 hayırsever kampanyasına diğer İller tarafından gıpta ile bakıldığına işaret ederek “İlk anlattığımızda Gaziantep’i bilmeyenler dışarıda olanlar ‘Bu nasıl olacak, vatandaşlarımızın 100 okulu aynı yılda yapması çok zor. Neye güveniyorsunuz’ demişlerdi. Biz Gaziantep’e güveniyorduk. Gaziantep’e baktığımızda okulların, camilerin üzerinde mutlaka bir hayırseverimizin ismiyle karşılaşıyoruz. Topçuoğlu ailesinin şehre kazandırdığı eserleri ise gerek hastane, gerek yüksekokul gerekse de okullar gibi pek çok yerde görüyoruz.  Sadece yapılanla değil hayır hasenat konusunda yine öyle. Bugün de 100. Yılda 100 Hayırsever kampanyasına 3 okul ile destek veriyorlar. Okullar 32 derslikli. Atölyeleri var. Allah sizden razı olsun. Allah işinizi, gücünüzü rast getirsin. Özellikle hanımefendilere beyefendileri destekledikleri için ben çok teşekkür ediyorum. İnşallah tez zamanda biz de 100 okulumuzu tamamlayıp Türkiye’de, dünyada önemli bir projeyi taçlandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayırseverlerin isminin cadde ve sokaklara verilmesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Vali Gül, “İsimlerin caddelerde, sokaklarda yaşatılması konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sizler buna değersiniz. Keşke imkân olsa daha fazlasını yapsak ama imkânlar dâhilinde bu kadarını yapabildik” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Valimize çok teşekkür ediyorum. Sizlerin liderliğinizde Allah’ın izniyle dünyada ve Türkiye’de bir model geliştiriyoruz. 100 hayırsever 100 okul projesi olağanüstü başarılı bir şekilde gidiyor. Çok özel bir şehirdeyiz. Bizi özel kılan özel ailelerimiz var. Topçuoğlu ailesi özel ailelerimizin içerisinden en nadir ailelerimizden bir tanesi. Naci Topçuoğlu nur içerisinde yatsın. Mekânı cennet olsun. Kendisini tanımaktan büyük bir onur ve şeref duydum. Hep şunu söyleriz arkamızdan hayırla yâd edilecek işler yapmak ve hayırlı evlat yetiştirmek. Bugün hayırlı evlatların, kardeşlerin, ailenin toplumu nasıl fidana, ormana dönüştüğünü bize gösteriyor. Şehrin emini olarak, büyükşehir belediye başkanı olarak minnettarız. İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nde bugün yüzbinler şifa buluyor. Her şifa bulan size dua ediyor. Bu da sanayide iş, aş üretme kapasitemizi arttırıyor. Size müteşekkiriz. Kurduğunuz sistemle bugün bu maskeler eğer takılıyorsa, biz bugün 140 ülkeye sağlık seti gönderiyorsak bu ailenin yıllar önce yaptığı o müteşebbis ruh, o doğru vizyonla bugün bunu başarıyoruz. Bunu yapan irade okullarla da çocuklarımızın eğitim hayatına dokunuyor. Bu özel ailelere isimlerini daha da yaşatmak için yeni alanlar açalım dedik ve şehrimizin en güzel caddelerine sizlerin uygun gördüğünüz yerlere meclis kararı alarak isimlerinizi vereceğiz. Bunu daha da şehirde görünür hale dönüştürme arzusundayız. Böyle iyiliği büyüteceğiz. İyiler kazanacak ve birlikte kazanacağız. Bu şehir kazanacak” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Bugün 32’şer derslikli 2 tane Anadolu Lisesi bir tane de Meslek Lisesi olmak üzere toplam 3 tane okulumuzun protokolünü imzalayacağız. Hayırseverlerimiz toplamda 96 tane derslik hibe edecekler. Okullarımız dezavantajlı bölgelerde olacak. Bu eğitim tesislerimizin içerisinde 4 tane atölye 1 tane de spor salonumuz var. Emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu. 

Hayırsever Mustafa Topçuoğlu, “Bizde Topçuoğlu ailesi olarak şehrimize bir katkımız olmasından dolayı son derece mutluyuz. Sayın Valimizin öncülüğünde başlatılan, Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok üzerinde durduğu 100. yılda 100 hayırsever projesine bizimde bir desteğimizin olması temennisiyle yola çıktık. Şehrimizin eğitim konusunda gideceği çok yol var. Daha güzel bir şehir için hepimizin eğitim konusunda elinden gelen bütün imkânları sağlaması lazım. Bizim bundan öncede her zaman eğitim konusunda desteklerimiz vardı. Bununla da sınırlı olmayacak. İnşallah önümüzdeki dönemde de aynı şekilde şehrimizin eğitim konusunda daha ileriye gitmesi için elimizden geleni yapacağız. Tabi bu okulun bizler için çok ayrı bir özelliği de hem annemin hem de benim, Vedat beyin ve eşinin isminin yaşaması açısından böyle bir karar verdik. İnşallah Allah ülkemize, şehrimize hayırlı uğurlu etsin” şeklinde konuştu. 

Böyle bir projeye öncülük yapan Vali Davut Gül’e teşekkür eden Hayırsever Vedat Topçuoğlu ise  “Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Bizleri böyle bir imkân verdiği için Allah’ımıza şükrediyoruz. Bu imkânları da halkımızla, şehrimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.

Hayırseverler Berrin Topçuoğlu ile Mücevher Topçuoğlu ise projeye katkı sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.  Konuşmalar sonrasında Gaziantep’e kazandırılacak 3 okul için imzalar atıldı. Okulların isminin ise Mücevher Topçuoğlu Anadolu Lisesi, Berrin Topçuoğlu Anadolu Lisesi ile Vedat Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak anılacağı bildirildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER