banner2

Gaziantep'te İSDEM faaliyete başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından Covid-19 tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de hayata geçirilen İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) uygulaması Gaziantep’te tanıtıldı.

Gaziantep'te İSDEM faaliyete başladı
banner24

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerine yönelik, uygulamayı tanıtma amaçlı bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Gaziantep Valiliği öncülüğünde Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen program, Vali Davut Gül, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıllıoğlu'nun katılımları ile ilk eğitim çalışması Şehitkamil İlçe Denetim Merkezi ekipleriyle gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Gül, yeni program ile yapılan işlerin kayıt altına alınması, ölçülmesi ve takip edilmesinin amaçlandığını ifade ederek maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat çekti.

Uygulama ile Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında sağlanan veri entegrasyonlarıyla gerek denetim faaliyetlerini yürüten ekiplere anlık ve güncel veri aktarılırken gerekse denetim faaliyetlerinin ilçe, il ve ülke genelinde anlık planlama, yönlendirme ve takibinin yapılabilmesine imkânı sağlanacak.

Denetim planlamasını ve koordinasyonunu sağlamak, ekiplerin sevk ve idare işlerini yürütmek, gelen ihbar ve şikâyetleri denetim ekipleri aracılığıyla sonuçlandırmakla görevli il/ilçe salgın denetim merkezleri 7/24 esasına göre faaliyet gösterecek.

Vatandaşlar, karşılaştıkları Kovid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bildirerek, 112, 155,156 çağrı numaralarını arayarak veya valili, kaymakamlıkça belirlenen ihbar hatlarını kullanarak il/ilçe salgın denetim merkezlerine anında iletebilecek.

İl, ilçe salgın denetim merkezleri, 112, 155, 156 veya HES uygulaması üzerinden kendisine ulaşan ihbar ve şikâyetleri konusuna göre daha önceden kurulmuş olan ilgili iş yeri denetim ekibi veya mahalle denetim ekibine ulaştıracak, bu ekipler, ihbar veya şikâyete konu olayla ilgili yerinde incelemelerde bulunacak ve aykırılık tespiti durumunda da gerekli idari veya adli iş ve işlemler uygulamaya konulacak.

Covid­19 tanısı veya temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona tabi tutulan kişilerin bilgileri Sağlık Bakanlığı “Filyasyon İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS)” üzerinden İçişleri Bakanlığı İSDEM yazılımı aracılığıyla il/ilçe salgın denetim merkezlerine iletilecek ve bu merkezlerce ilgili kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon şartlarına uyup uymadıklarını kontrol etmek amacıyla “Mahalle Denetim Ekipleri” görevlendirilecek. Mahalle denetim ekiplerince yürütülen kontrol çalışmalarının sonuçları da aynı şekilde Sağlık Bakanlığına bildirilecek.

Proje kapsamında Bakanlıklar ve uygulama birimleri arasında sağlanan birliktelik yoluyla salgınla mücadelenin daha etkin bir şekilde yapılması planlanıyor.

https://ilkha.com/guncel/gaziantep-te-isdem-faaliyete-basladi-135216

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER