banner2

İşte 7 yüksek riskli il! Okullar için ise yeni formül: 2+5!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz. Bayram ve düğünlerdeki hareketlilik ve dikkatsizliklerimiz bizi bu eşiğe getirdi” dedi.

İşte 7 yüksek riskli il! Okullar için ise yeni formül: 2+5!
banner24

Koca, en çok vakanın olduğu Ankara’nın İstanbul’u iki kat geçtiğini açıkladı. Bakan Koca corona virüste ülke genelinde salgının kontrol altında olduğunun altını çizdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

DÜĞÜN VE BAYRAM ETKİSİ:

Uzun bir süredir koronavirüs aramızda. Öyle görünüyor ki bu konuya karşı zaman zaman duyarsız hale geliyoruz. Koronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikini yaşadığımızı söyleyebilirim. Gelenek ve göreneklerimizin önemli parçalarından olan bayram ve düğünlerdeki hareketlilik ve dikkatsizliklerimiz bizi bu eşiğe getirdi.

Koca, "İstanbul, Trakya ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu'da maalesef ciddi artış var." dedi. Bakan koca 'halen yüksek riskliler arasındalar' diyerek illeri sıraladı.

7 İL YÜKSEK RİSKLİ:

Ülke genelinde durum kontrol altında. İstanbul’da, Ege ve Trakya’da ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da bir artış var. Son dönemde artışın en fazla olduğu illerin başında Ankara geliyor. Tedbirlermizle hasta sayısını Gaziantep’te yüzde 52, Şanlıurfa’da yüzde 59, Diyarbakır’da yüzde 49, Mardin’de yüzde 61 gibi aşağıya çekmeye başardık. Konya’da kısmen kontrol altına aldık. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Sivas, Kayseri halen yüksek riskli illerimiz arasında.

OKULLAR İÇİN 2+5 ÖNERİSİ:

(Okullar açılacak mı?) Gündeme geldi ancak esas gelecek hafta daha yoğun gündem konumuz olacak. Şu dönemde kısıtlı bir şekilde eğitimin devamı şeklinde bir yaklaşımımız var. Hazırlık, 1. 2. sınıf ve 8 ve 12’yle ilgili düzenlemeyi muhtemelen gelecek hafta konuşmuş oluruz.

Daha çok 1. sınıfların alışması açısından 2 + 5 şeklinde sayıyı azaltarak, yani 2 gün devam 5 gün okula gitmeme şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir. Diğer sınıfların nasıl devam edeceğini salgının seyrine göre netleştirmiş oluruz.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2020, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER