banner2

Kahramanmaraş’ta çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Kahramanmaraş Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıttı.

Kahramanmaraş’ta çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı
banner24

Kahramanmaraş’ta sonbahar hasat dönemi ile ilkbahar ekiliş dönemi arasında geçen sürede vejetasyon süresi yem bitkileri yetiştiriciliğine uygun tarımsal üretim alanları ile nadas alanlarında, hayvancılığın ihtiyaç duyduğu kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığına sunulan, yüzde 75 Bakanlık ve yüzde 25 çiftçi katkısı şeklinde uygulanacak "Ara Dönem Yem Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi" Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce kabul edilerek uygulanmaya başlandı

.

1-001.jpg

Bu kapsamda, Kahramanmaraş Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü aracılığı ile piyasadan temin edilen, sertifikalı veya analiz raporlu adi fiğ, macar fiği, yem bezelyesi, tritikale ve arpa olmak üzere toplam 439 bin 500 kilogram yem bitkisi tohumu satın alınarak, talepler doğrultusunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığı ile Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan Kahramanmaraşlı çiftçilere dağıtımı yapıldı.

2-002.jpg

Proje kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından dağıtım töreni yapılırken, programa Tarım Kredi Kooperatifi Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Aslan, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Salih İnan, İl Müdür Yardımcısı Ramazan Bilir, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Hüseyin General, Onikişubat İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Kıraç, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

3.jpg

Proje bütçesi 2 milyon 430 bin 200 TL olurken, 26 bin  dekar alanı kapsıyor. Yem bitkisi yetiştiriciliği yapmak isteyen Kahramanmaraşlı çiftçiler, İlçe Müdürlükleri aracılığı ile sertifikalı Adi Fiğ + Arpa, Macar Fiği + Arpa ve Yem Bezelyesi + Tritikale karışımı yem bitkisi tohumluk dağıtımı yapılacak. Aynı zamanda yem bitkisi üretimi yapacak bu çiftçilerimize, başvurmaları halinde sertifikalı tohum, mazot gübre ve yem bitkisi üretim desteği verilebilecek.

1957f40d-7f29-4ab0-a37e-427a60102d0b.jpg

Dağıtımı yapılan bu tohumluklar ile çiftçiler yaklaşık 35 bin ton kaliteli kaba yem üretimi yaparak, Kahramanmaraş’taki hayvancılığının ihtiyacı olan kaliteli kaba yem açığının kapatılmasına katkı sağlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER