banner2

Kılınç: "Adıyaman'da Yerli ve yabancı turist sayısını arttıracağız"

Daha önce birçok sektör temsilcisiyle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, pandemi sonrası turizmin canlandırılması ve sektörün sorunlarını istişare etmek amacıyla kentte faaliyetlerini sürdüren otel yöneticileriyle bir araya geldi.

Kılınç: "Adıyaman'da Yerli ve yabancı turist sayısını arttıracağız"
banner24

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaların yanı sıra halkla kurduğu sıcak diyaloglarla da büyük takdir toplayan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman’ın sektörel sorunlarıyla da yakından ilgilenmeyi ihmal etmiyor.

Son olarak ildeki turizmcilerle bir araya gelerek, pandemi sonrası Adıyaman’da turizmin canlandırılması amacıyla istişarelerde bulunan Başkan Kılınç ve beraberindeki heyet sırasıyla; İsias Hotel yetkilisi Fatih Bozkurt, Samos Hotel sahibi Yunus Darbaş, Antiochos Hotel Genel Müdürü Mehmet Sabancı, White Star Otel Müdürü Ahmet Ünal, Garden Otel Genel Müdürü Burak Yağmur, Arsames Hotel sahibi Kadir Aslan ve müdürü Gürkan Karakuş, Rabat Resort Hotel Genel Müdürü Mahmut Topbal, Bozdoğan Otel sahibi Akın Karakuş ve İskender Grand Hotel sahibi Hüseyin Turan’ı ziyaret etti.

Ziyaretlerde yaptığı konuşmada, pandemi sonrası büyük bir hareketliliğin yaşanması beklenen turizmde Adıyaman’ın da hak ettiği payı almasını istediklerini söyleyen Başkan Kılınç, bunun için sektör temsilcilerinin önerilerini dinledi.

Yapılan görüşmeler sonunda kısa bir değerlendirmede de bulunan Başkan Kılınç, şunları dile getirdi:

“Pandemi sonrası turizmin canlandırılması ve sektörün sorunlarını istişare etmek amacıyla bugün ilimizde faaliyetlerini sürdüren otellerimizin yöneticileriyle bir araya geldik. Pandemi sonrasında ciddi bir canlanma beklenen turizmde Adıyaman olarak bu canlılıktan yararlanmak istiyoruz. Bunun için Adıyaman Belediyesi olarak turisti şehir merkezinde tutacak bazı projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu iş sadece belediyeyle olmaz, sektör temsilcileri başta olmak üzere esnafımızdan STK’larımıza kadar her kesimden vatandaşımızın gayretine ihtiyacımız var. El birliğiyle yapacağımız çalışmaların görüşmeleri için bugün ilk olarak sektör temsilcilerini ziyaret ederek önerilerini ve sorunlarını dinledik. İnşallah el birliğiyle yapacağımız çalışmalarla ilimizi tarihi, kültürel ve turistik anlamda daha iyi şekilde tanıtıp, yerli ve yabancı turist sayısını arttıracağız.”

Hedeflenen turist sayısına ulaşmak için profesyonel çalışmalara imza atılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, “Öncelikle planlamayı iyi yapmamız lazım. Bundan dolayı işe teorik bilgiyle pratik bilgiyi kaynaştırarak başlamak istedik. Çünkü sürdürülebilirlik ancak bu şekilde olabilir. Aksi halde tüm çalışmalar, görüşmeler ve projeler havada kalır. Adıyaman Belediyesi olarak yerel dinamiklerimizi harekete geçirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Buna da Atatürk Barajı’nda başlayabiliriz. Adıyaman Belediyesi olarak öncelikle, Atatürk Barajına akan atık suların buraya akmasını önlemek için hayata geçirdiğimiz Atıksu Arıtma Tesisi ile Katı Atık Depolama Tesisleri ile işe başladık. Bundan sonraki hedeflerimiz arasında da Atatürk Barajını turizme kazandırmak var. İnşallah bu hayalimizi de gerçeğe dönüştürüp, ilimizin yıllardır alamadığı turizm payından hak ettiği katkıyı almasını sağlarız.” diye konuştu.

Sektör temsilcileri ise gerek yapılan ziyaretten, gerekse Başkan Kılınç’ın turizm ile bu kadar yakından ilgilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti.

Başkan Kılınç’ın Adıyaman için büyük bir şans olduğunu da sözlerine ekleyen turizmciler, özellikle şehir merkezinde restorasyonu devam eden tarihi çarşı ile kale etrafında başlatılması planlanan sağlıklaştırma çalışmalarıyla turistin şehir merkezinde daha fazla zaman geçireceğini belirterek, “Bu ve benzeri projelerin sayısının artmasıyla önce ilimize gelen turist sayısı artacak, daha sonrada Adıyaman turizmde hedeflediği noktaya ulaşacak.” şeklinde konuştu.

İldeki otel yetkililerine yapılan ziyaretlerde Başkan Kılınç’a, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Meslek Grubu Meclis Üyesi turizmci Veysel Kuştepe, Belediye Başkan Yardımcıları Şerif Ayaz, Ramazan Oruç ve Mithat Töken, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İskender Korkut ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Hasan Bereket eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2021, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER