banner2

Konkordato ilan eden üç ayakkabı markasından üç önemli haber

Ayakkabı sektörü 2018’de sıkıntılı bir sürece girmişti. Birbirinden ünlü ayakkabı markaları ve mağaza zincirleri peş peşe konkordatoya gitti.

Konkordato ilan eden üç ayakkabı markasından üç önemli haber
banner24

Hotiç, İnci Deri, Yeşil Kundura, Marka Park, Beta, Kemal Tanca, liste uzayıp gitti. Bu şirketler için artık konkordato süreçlerinin sonun yaklaşılıyor. Eğer iyi bir proje ile mahkeme heyetlerinin karşısına çıkmazlarsa sonları iflas olabilir. Bu listedeki üç ayakkabı markası ile ilgili son dakika gelişmeleri aktaralım.

İlk haberimiz Yeşil Kundura’dan. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde 2018’den bu yana devam eden konkordato davasında sona gelinmiş. Mahkeme talebi uygun görmüş. Şirketin borç ödemeleri altı ay sonra başlamak üzere bir takvime bağlanmış.

Borçların 60 ayda 10 taksitle ödenmesine hükmedilmiş. Bu karar sonrasında konkordato tedbirleri kaldırılmış. Şirket mahkemenin onayladığı ödeme planlarına göre borçlarını ödeyecekmiş. Mahkeme konkordato komiserlerinin görevlerini sonlandırarak kayyım atamış. Kayyımlar iki ayda bir mahkemeye şirketin borç ödeme kabiliyeti ile ilgili rapor sunacakmış.

İkinci haberimiz ise Tamer Tanca Mağazacılık A.Ş.’den. Kemal Tanca markasının sahibi olan şirketin konkordato süreci 2019’dan bu yana devam ediyor. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararına göre konkordato mühlet süresi 19 Nisan itibariyle altı ay daha uzatılmış.

Aynı mahkemede davası devam eden Marka Park Mağazacılık’ın konkordato süreci de dört ay uzatılmış.

Ayakkabı sektöründe devam eden çok dava var. Hepsini takip ediyoruz. Yeni bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz. Umarız hepsi tekrar eski güzel günlerine dönerler…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER