banner2

Markaya, fiyata veya özelliklere göre akıllı telefon nasıl seçilir?

En iyi telefonu kendinizden emin bir şekilde satın alabilmeniz için özelliklerden maliyete kadar her şeyi daha yakından inceleyerek seçimlerinizi daraltmanıza yardımcı olmak için buradayız.

Markaya, fiyata veya özelliklere göre akıllı telefon nasıl seçilir?
banner24

Belki de akıllı telefonunuzu yükseltmenin zamanı gelmiştir ya da birisinin ilk telefonunu seçmesine yardımcı oluyorsunuzdur. Yüzlerce model arasından, ne istediğinizi bilmiyorsanız akıllı telefon seçmek çok zor iştir. Tek bir marka veya belli bir özellik içinde bile, seçim sıkıntısı yoktur.

Hangi özelliklere ihtiyacınız olduğunu bulun

Akıllı telefonunuzun sahip olması gereken en kritik özelliklerin bir listesini hazırlayarak başlayın. Listeyi, cihazları karşılaştırmak için kullanın ve yeni akıllı telefonunuzun tüm kutuları işaretlediğinden emin olun. Yeni bir akıllı telefon satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken birçok farklı husus vardır. Çok geniş ekranlı bir telefona ihtiyacınız var mı? Tek elle kullanabileceğin bir model mi tercih edersin? Uzun pil ömrü mü yoksa mevcut en iyi kameralı telefonu mu arıyorsunuz? Müzik koleksiyonunuz için çok fazla depolama alanına mı ihtiyacınız var? Belki de sık seyahat ediyor ve çift SIM kartlı bir telefona ihtiyacınız var.

Bir işletim sistemi seçin

Dikkate değer yalnızca iki akıllı telefon işletim sistemi vardır: Android ve iOS.

Her ikisinin de kullanımı kolaydır ve çok çeşitli uygulamaları ve oyunları destekler. Android'den iOS'a veya iPhone'dan Android'e geçiş yapabilirsiniz, ancak her iki yönde de öğrenmeniz gereken eşsiz özellikler vardır. Aşinalık için, alışkın olduğunuz platforma bağlı kalmaya çalışın.

Android, farklı fiyatlarla daha geniş cihaz seçenekleri, daha fazla özelleştirme seçeneği ve Google'ın mükemmel yerleşik hizmet ve uygulama paketini sunar. Google Haritalar, Gmail, Google Dokümanlar ve Google Asistan'ı zaten kullanıyorsanız, Android sizin için daha iyi bir seçim olabilir, ancak tüm bu araçların iOS sürümlerini App Store'dan indirebilirsiniz.

Apple'ın iOS'u daha tek tip, erişilebilir bir deneyim sunar ve işlemler daha güvenlidir. App Store kalitesi ve iOS uygulamalarının kalitesi de Android'den biraz daha iyi. Zaten bir MacBook veya iPad'iniz varsa, bir iPhone muhtemelen sizin için en mantıklı seçim olacaktır. Ayrıca, daha az bilinen Android cihazlar için sınırlı olabilen, iPhone'lar için muazzam bir aksesuar seçeneği bulacaksınız.

Bu özellikleri göz önünde bulundurun

Kendinize en uygun telefonu seçmek zor olabilir ve mağazalardaki çoğu çalışanın ne hakkında konuştuklarını bilmelerine veya sizi doğru yöne yönlendireceğine güvenemezsiniz. Bir tane satın almadan önce biraz gezinmeli ve farklı akıllı telefonlarla uygulamalı deneyimler edinmenizi öneririz. Özellikler hakkında fazla bir şey bilmiyorsanız, yanınızda bilgili bir arkadaş veya aile üyesi getirin. Biz düşünmeniz gereken birkaç noktayı listeledik:

Tasarım: Tek elle kullanabileceğiniz bir şey istiyorsanız, elinize alın ve deneyin. Bugünlerde birçok telefonun önünde ve arkasında cam var ve bu da onları kırılgan ve çizilmelere yatkın hale getiriyor. Parmak izi sensörü konumunun da size uyup uymadığını kontrol edin - birçok telefonda sensör artık önden çok arkadadır. Sizin için doğru tasarım iyi görünmeli ve iyi hissettirmelidir.

Ekran: Ekrana bakarak uzun saatler geçireceksiniz, bu yüzden sizin için iyi bir boyutta ve yüksek bir çözünürlüğe sahip olduğundan emin olun. 1920 x 1080 piksel olan minimum full HD veya telefonun modern 18: 9 en boy oranına sahip olması durumunda belki 2160 x 1080 piksel öneririz. 1080p veya daha yüksek olan her şey yeterince keskin olacaktır. Altta yatan teknoloji açısından OLED ekranlar, LCD ekranlara göre daha koyu siyahlarla daha iyi kontrasta sahiptir ve genel olarak bunları tercih ediyoruz. Hem Samsung Galaxy serisi hem de Apple iPhone X AMOLED ekranlara sahiptir, ancak bunları pazarın uygun fiyatlı telefonlar bölümünde bulamazsınız.

Performans: Performans, iki ana şey tarafından belirlenir: İşlemci ve RAM. İşlemci daha önemli bir konudur ve en yenisi, hem hız hem de güç verimliliği açısından genellikle daha iyidir. Apple'ın A serisi yonga seti rakiplerinden daha iyi performans gösterme eğilimindedir. Bir Android telefon için Qualcomm Snapdragon 865 şu anda pastanın üstündeki krema gibidir. Bir akıllı telefonda ne kadar RAM'e ihtiyacınız olduğu tartışmalıdır, ancak en azından Android modelleri için en az 4 GB aramanızı öneririz. Ancak bu iPhone'lar için geçerli değildir, çünkü bellek yönetimini farklı şekilde ele alırlar ve çok fazla RAM gerektirmezler. Şüpheniz varsa, test etmek için incelemeleri okuyun veya olası akıllı telefonunuzla bir mağazada test sürüşü yapın.

İşletim sistemi: Yeni bir iPhone satın alırsanız iOS'un en son sürümünü alırsınız, ancak bu Android telefonlarda her zaman geçerli değildir. Üreticiler genellikle Android'in üzerine kendi kullanıcı arayüzlerini uyguladıklarından, en son güncellemeleri almak biraz zaman alabilir. Android'in gelecekteki sürümlerini yayınlandıktan sonra hemen alamayabilir hatta üretici güncelleme yapmamaya karar verirse hiç alamayabilirsiniz. Yalnızca Pixel 4 gibi Google'ın Android telefonlarının anında ve tutarlı Android güncellemeleri alacağı garanti edilir. Aranacak mevcut sürüm Android 10'dur. Her zaman alabileceğiniz en son sürümü almaya çalışın.

Kamera: Akıllı telefon kameraları son birkaç yılda büyük ölçüde gelişti. Seçenekler şaşırtıcı olabilir, ancak iyi kamera performansının yalnızca yüksek megapiksel sayısından çok daha fazlası olduğunu unutmayın. Telefonu kendiniz test edebiliyorsanız, kesinlikle denemelisiniz, ancak incelemelerde de faydalı bilgiler bulacaksınız. Bloatware: Özellikle Android ile bloatware veya engelli özelliklere dikkat edin. Bazen taşıyıcılar belirli özellikleri engeller veya varsayılanları değiştirir. Operatörler ve üreticiler genellikle çok sayıda gereksiz uygulama ekler ve bunları kaldıramayabilirsiniz.

Pil ömrü: Çıkarılabilir piller bu günlerde çok nadirdir, bu nedenle size ayak uydurabilecek bir telefon istiyorsunuz. İncelemelerde pil ömrü konusunda fikir birliğine varın. MAh derecesi size bir fikir verecektir, ancak kapasite ekran boyutu, çözünürlük ve yazılımdan da etkilenir, bu nedenle sayının ötesine bakmanız gerekir.

Depolama: En yeni akıllı telefonlar genellikle yeterli yerleşik depolama alanına sahiptir. Kutudan çıktığında halihazırda 10 GB'ı kullanılan 16 GB telefonlar yaygın olduğu zamanlar, alanınız endişe verici derecede hızlı tükenebilirdi. En az 32 GB öneriyoruz, ancak 64 GB daha iyidir. Çoğu, telefonunuzu nasıl kullandığınıza bağlıdır. MP3 koleksiyonunuzu yüklemek istiyorsanız, tabii ki daha fazla alana ihtiyacınız olacak. Bir microSD kart yuvasına sahip olmak, depolama alanınızı nispeten ucuza genişletmenize olanak tanır. Ancak, Apple hiçbir zaman microSD kart yuvaları içermez, yani bu, yalnızca bazı Android cihazlarda bulabileceğiniz bir özelliktir.

Dayanıklılık: Cam telefonların dezavantajlarından kısaca bahsettik, ancak camdan bir telefon alırsanız ve onu düşürmeye yatkınsanız, mutlaka koruyucu bir kılıf satın alın. Suya dayanıklı bir telefon da almalısınız. En iyi amiral gemileri günümüzde IP67 veya IP68 derecelerine sahip olma eğilimindedir, bu da zarar görmeden suya batırılabilecekleri anlamına gelir. Düşük bütçeli telefonlar bile genellikle su geçirmezlik özelliğine sahiptir, ancak kontrol etmeye değer.

Bir tarife planı seçin

Taşıyıcılar her zaman size pahalı planlar satmaya çalışır, bu nedenle gerçekte neye ihtiyacınız olduğunu düşünmeye değer. Çok fazla kablosuz bağlantı kurma eğilimindeyseniz, muhtemelen fazla GB'a ihtiyacınız olmayacaktır. Dakikalar ve SMS'ler çok ucuz olma eğilimindedir, bu nedenle aylık maliyeti belirleyen genellikle GB planıdır. Piyasada pek çok farklı hizmet planı var, ancak rekabet genellikle tüketiciler için iyidir - sadece en iyi tarife için araştırma yapmanız gerekir. İnternet erişimi ile mükemmel hizmet planını seçmek her zamankinden daha kolay.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER