banner2

Mobil bankacılık büyümeye devam ediyor

Mobil bankacılık kullanımı, finansal araçların gelişmesiyle artıyor. Tahminlere göre 2021 yılında ABD’de 169 milyon mobil bankacılık kullanıcısı olacak

Mobil bankacılık büyümeye devam ediyor
banner24

2021 yılında ABD’de 169,3 milyon mobil bankacılık kullanıcısı olması bekleniyor. Bu rakam ise Business Insider’a göre ABD nüfusunun %64,9’una denk. Mobil bankacılık kullanıcılarının sayısındaki büyüme 2024’e kadar devam edecek ve tahminlere göre bu tarihin ardından 183,6 milyon kişi her ay en az bir kez mobil bankacılık hizmetlerini kullanmış olacak.

Genel anlamda mobil bankacılık hizmetleri müşteriler için özellikle para yatırma, hesap transferleri ve hesap kontrolleri konularında tercih edilen yöntem haline geldi. Aynı zamanda bankacılık liderleri için de kilit bir farklılaşma unsuru olarak öne çıktı. Business Insider’ın anketine katılanların neredeyse %80’i mobil bankacılık hizmetlerinin, birincil tercihleri olduğunu söyledi.

Korona virüs pandemisinden bu yana, mobil kapasite müşterilerin banka seçiminde bir önceki yıla göre daha büyük önem kazandı. Finans kurumları müşterilerin en çok ihtiyaç duyduğu mobil bankacılık özelliklerinin neler olduğunu tespit ederek, rakiplerinin önüne geçebilmek için çalışmalı.

Ankete katılanların mobil bankacılıkla ilgili en büyük endişesi ise güvenlik olmaya devam ediyor. Veri ihlali korkusu kullanıcıların verilerini güvende tutan hizmetlere yönelik talepleri artırıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2021, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER