banner2

Okullarda PCR testi dönemi başlıyor

Belirtisiz vaBelirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için okullarda PCR testi dönemi başlıyorka yaygınlığını anlayabilmek için okullarda PCR testi dönemi başlıyor

Okullarda PCR testi dönemi başlıyor
banner24

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda PCR testlerinin nasıl yapılacağına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Bakan Koca, "Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek" dedi.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Okullarda Pcr testi? Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için okullarda PCR testi dönemi başlıyorÖĞRENCİLER RASTGELE SEÇİLECEK

Bakan Koca'nın yaptığı açıklamaya göre yüksek vakalı illerdeki öğrenciler arasından rastgele seçim yapılarak test uygulanacak. Testleri pozitif çıkan öğrencilerin, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da takip ettiği süreçle evlerinde izole edileceği belirtiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER