banner2

Özer'in diğer şirketi, HOPPARA! Ortağı hangi milletvekilinin oğlu?

Türkiye kripto para borsası Thodex'in kapanması ve kurucusu Faruk Fatih Özer'in yurtdışına çıkışını konuşurken, Özer'in bir elektronik para şirketi daha kurduğu ortaya çıktı.

Özer'in diğer şirketi, HOPPARA! Ortağı hangi milletvekilinin oğlu?
banner24

BİR BAŞKA ŞİRKET DAHA BULUNUYOR

Habertürk'ün haberine göre İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) yer alan kayıt bilgilerine göre Faruk Fatih Özer'in HOPPARA isimli bir başka şirketi daha bulunuyor.

TARİHİ DOLANDIRICILIK

28 Eylül 2020'de 50.000 TL sermayeyle kurulan HOPPARA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ise MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı olarak görünüyor.

Şirketin merkezi Thodex gibi Merdivenköy, İstanbul'daki Nidakule'de yer alıyor.

Söz konusu kayıtta şirketin amacı ve faaliyet alanının ödeme hizmetlerinin verilmesi ve elektronik para ihracı olduğu belirtiliyor.

ELEKTRONİK PARA ŞİRKETİ

Kayıtlara göre Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim Şirketi’nin iki ortağı Mert Sancaklı ve Faruk Fatih Özer olduğu görülüyor. 20 Eylül 2020’de kurulan ve merkezi İstanbul Kadıköy olan şirketin amacı İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında “Şirketin amacı ve faaliyet alanı ödeme hizmetlerinin verilmesi ve elektronik para ihracıdır” şeklinde tanımlanıyor. Sancaklı ve Özer’in yönetim kurulu üyesi ve temsile yetkili isimler olduğu şirkette iki ismin yönetim kurulu üyeliğinin 28 Eylül 2023 tarihine kadar süreceği belirtiliyor.

BAKANA BİRLİKTE GİTMİŞLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Faruk Fatih Özer'le resminin ortaya çıkması üzerine, "Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir" demişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER