banner2

Şanlıurfa'da bu proje 7 yıldır bitmiyor!

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Urfa BESİ OSB'nin yol sorununu çözdü. Gaziantep yoluna bağlantıyı sağlayan 2,5 kilometrelik yol alt ve üst yapısı güçlendirildikten sonra sathi asfaltla kaplandı.

Şanlıurfa'da bu proje 7 yıldır bitmiyor!
banner24

Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Gaziantep yolu 14. kilometrede bulunuyor. 

10 yıllık bir hikayesi bulunan ve yapımında 7'inci yılına girilen Besi OSB için bugüne kadar sadece altyapıya devlet imkanlarıyla 100 milyon liranın üzerinde harcama yapıldı.

Urfa Besi OSB'de üstyapı yatırımları gerçekleştiğinde Büyükbaş hayvancılıkta ekonomiye önemli bir katkı sağlanacak. 533 işletme, 8 sanayi tesisi tam kapasiteyle faaliyet gösterir tüm hedefler tutarsa, yılda üretilecek 75-80 bin ton karkas et iç piyasaya sürülerek ülke ihtiyacının yüzde 12'si karşılanmış, dışarıya döviz gitmemiş olacak.  ayrıca 5 bin kişiye istihdam sağlanacak. 

Öte yandan Urfa Besi OSB bünyesinde yer alan Biyogaz tesisinin bu yılın sonuna doğru enerji üretimine başlaması planlanıyor. Bu çevre dostu proje sayesinde hayvan gübreleri enerjiye dönüşecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Urfa Besi OSB'ye yatırım başvurusu onaylanan 19 projeden 13'üne 6 milyon lira hibe desteği sağlamıştı. 

Öte yandan Besi OSB üyelerinin yer tahsisi işlemleri doğrultusunda yatırımlarını 1 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ancak üyelerden çoğu hayvancılıktan anlamıyor, sadece para kazanmak için bu işe girmiş. Dolayısıyla tüm yatırımların gerçekleşmesi, hedeflerin tutması şimdilik bir hayal olarak görülüyor.

Söz konusu proje, kent merkezinde mağara besiciliğini sona erdirmek, hayvancılığı modern imkanlara kavuşturmak açısından da büyük önem taşıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER